Rijksmuseum thuis

Nu we tijdelijk niet meer samen kunnen genieten van de kunst in de museumzalen, brengen we het Rijksmuseum bij je thuis! Onder de noemer #Rijksmuseumthuis bieden we je verschillende mogelijkheden om het Rijksmuseum en series te bekijken. Duik in de collectie of verdiep je in de verhalen!

Podcast: een tekening van Maria met kind Nieuwe aflevering!

Podcast: een tekening van Maria met kind

Podcast

In deze aflevering spreekt host Janine Abbring met conservator tekeningen van het Rijksmuseum Ilona van Tuinen over een zeldzame 15de-eeuwse tekening van Maria met kind.

#Rijksmuseumfromhome

#Rijksmuseumfromhome

Videoserie

De conservatoren van het Rijksmuseum delen vanuit huis in korte video’s verhalen over hun favoriete kunstwerken. De video’s verschijnen op de sociale mediakanalen van het Rijksmuseum.

Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken

Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken

Digitale tour

Stap vanuit je huiskamer zo de Eregalerij in en 'wandel' als scrollend door de 360º beelden op je eigen tempo langs achttien meesterwerken. Luister daarbij naar de verhalen over de werken in korte video’s.

Rijksstudio

Rijksstudio

Met Rijksstudio kan iedereen bijna 700.000 objecten uit de collectie van het Rijksmuseum gratis én op hoge resolutie tot in het diepste detail bekijken, downloaden en delen. Maak je eigen verzameling!

Haal het Rijksmuseum in huis

Haal het Rijksmuseum in huis

In de webshop vind je de mooiste producten geïnspireerd op de collectie van het Rijksmuseum. Prints, woonaccessoires, Rituals, Playmobil, Dutch Design, boeken, puzzels en nog veel meer.

Online museum voor families

Online museum voor families

Voor families en kinderen is er genoeg te beleven online. Spelletjes, strips, kleurplaten en magazines. Alles speciaal voor kinderen.

Grote Rijksmuseum Pubquiz

Grote Rijksmuseum Pubquiz

Verzamel je vrienden, schenk iets lekkers in en start met de Grote Rijksmuseum Pubquiz! Veel plezier!

Operatie Nachtwacht

Operatie Nachtwacht

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom Operatie Nachtwacht. Op de webpagina van Operatie Nachtwacht leggen experts uit wat voor onderzoek zij doen naar Rembrandts beroemdste werk in video’s en artikelen.

Rijks Stories

Rijks Stories

Volg de verhalen van het museum en krijg je een kijkje achter de schermen, verdiep je in de collectie met de blog '10 dingen..' of kijk seizoen 1 van Sleutels van het Rijks terug.

Podcast: In het Rijks

Podcast: In het Rijks

In de podcast In het Rijks vertellen conservatoren, experts en kunstenaars verhalen over kunstwerken en hun makers.

Nachtwachtverhaal

Nachtwachtverhaal

Laat je meenemen in het verhaal van De Nachtwacht door Joan Kuhlman. Niet een beschrijving, maar een beleving.

RijksCreative

RijksCreative

Op het YouTube kanaal RijksCreative lichten docenten van de Teekenschool in korte tutorials technieken van de grote meesters toe. Er staan inmiddels drie seizoenen online.

RijksTube

RijksTube

Op RijksTube vind je korte video’s waarin vanuit de kunst wordt gekeken naar hedendaagse popcultuur.

Rijksmuseum App

Rijksmuseum App

De Rijksmuseum app biedt ook thuis voldoende vertier met multimediatours, Rijksstudio en meer onder één knop. Scroll en swipe door de kunstwerken en zoom in tot de kleinste details.