Het is chaos in het Rijksmuseum! Alle schilderijen zijn van hun plek en liggen samen met verschillende voorwerpen, dieren en mensen verspreid over de Eregalerij. Kun jij binnen 30 minuten De Nachtwacht, het Melkmeisje en De bedreigde zwaan vinden en weer op de juiste plek terughangen voordat de museumbezoekers komen?

Download het spel

Het spel

Spelers gaan op zoek naar verschillende kunstwerken en maken hier opdrachten bij. Door hints kun je alles wat in de Eregalerij rondslingert koppelen aan de schilderijen. Hangt alles weer op z’n plek? Dan kan het museum zonder problemen de deuren openen voor de bezoekers.

Minecraft education

Het spel kan gespeeld worden in Minecraft education op Windows, Chromebook, MAC en iPad. Als de kinderen Minecraft education nog niet hebben dan kunnen ze dit gratis downloaden de via onderstaande link. Ze kunnen daarna inloggen met hun Office365 account van school.

Als ze Minecraft Education openen kunnen ze vervolgens Rijksmuseum op hol importeren. Deze komt dan in “mijn werelden” te staan. Nu kunnen ze het spel spelen!

WEEK VAN DE MEDIAWIJSHEID

Het Rijksmuseum doet mee met MediaMasters tijdens de de Week van de Mediawijsheid. Dit jaar staat de week in het teken van Samen Sociaal Online. Ook de collectie van het Rijksmuseum is online te bezichtigen en te onderzoeken. Maar we gaan een stap verder en willen leerlingen en leerkrachten uit het primair onderwijs inspireren en enthousiasmeren om de collectie van het Rijksmuseum in te zetten op school. Samen kijken naar kunst nodigt uit tot gesprek, maar ook tot creativiteit.