Informatie en tickets

In het jaar dat we 100 jaar vrouwenkiesrecht vieren kijkt de Nacht van de Geschiedenis terug op de vraag: hoe zijn genderverschillen historisch gevormd?

Boek hier je reguliere tickets

De verhoudingen tussen de seksen staan op scherp. Wereldwijde bewegingen als #MeToo en HeforShe vragen aandacht voor genderverschillen en de rol van vrouwen in de hedendaagse samenleving als ook in het verleden. Want hoe kan het dat we vooral de namen kennen van mannen uit het verleden?

Sprekers

Marita en Alma Mathijsen, Dana Linssen, Mathieu Segers, Step Vaessen, Ula Taylor, Anna Tijsseling, Valentijn de Hingh, Alex Bakker, Geertje Mak en vele anderen geven deze avond lezingen en interviews én gaan met elkaar in debat.

Maand van de Geschiedenis

De Nacht van de Geschiedenis is dé feestelijke afsluiting van de Maand van de Geschiedenis, die elk jaar in oktober wordt georganiseerd door het Nederlands Openluchtmuseum. Dit jaar vindt de 15de editie van de Maand van de Geschiedenis plaats. Met jaarlijks honderden deelnemende instellingen is de Maand van de Geschiedenis uitgegroeid tot het grootste historische evenement van Nederland.

1

Partners

De Nacht van de Geschiedenis wordt mede mogelijk gemaakt door Berenschot, Prins Bernhard Cultuurfonds en vijf partners: Vlaams-Nederlands Huis deBuren, de Black Achievement Month, het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG), het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV). De organisatie van de Nacht van de Geschiedenis ligt in handen van bovengenoemde partners en het Rijksmuseum.

Prijs en Tickets

Regulier: € 35

Boek een regulier ticket


Korting: € 30

(studenten, Museumkaart, Vrienden, CJP)
Boek een ticket met korting


Partners Nacht €27,50

Boek een ticket als Partner

Wanneer

Zaterdag 26 oktober 2019
20.00 uur – 01.00 uur

Waar

Rijksmuseum, Museumstraat 1 (ingang in de Passage)