BankGiro Loterij

Het Rijksmuseum is sinds 1998 begunstigde van de BankGiro Loterij en ontvangt jaarlijks een bedrag voor het aankopen van kunstwerken.

bgl

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Ruim 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. Dankzij haar deelnemers mocht de BankGiro Loterij in 2013 ruim 62 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. De helft van dat bedrag gaat naar organisaties zoals Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen. De andere helft gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum.

nachtwacht

Alle kinderen naar de Nachtwacht

Het Rijksmuseum is zeer verheugd dat het, samen met het Van Gogh Museum, Mauritshuis en Kröller-Müller, in 2015 een bijdrage heeft ontvangen van de BankGiro Loterij van € 7.476.313 om de aankoopbudgetten te versterken. Het Rijksmuseum ontvangt dit jaar ook een afdracht van € 1.188.842 vanuit het geoormerkt werven in 2014, waarmee de gratis Rijksmuseumbus kan blijven rijden. De BankGiro Loterij maakt hierdoor mogelijk dat de wens ‘alle kinderen voor hun 12de jaar naar de Nachtwacht!’ verder wordt vervuld. Scholen hebben daar niet altijd het de middelen voor. Ook heeft het Rijksmuseum afgelopen jaren door de toegewezen gelden hoge resolutie beeldmateriaal wereldwijd beschikbaar kunnen maken via Rijksstudio en organiseert het museum jaarlijks een internationale sculptuurtentoonstelling in de Rijksmuseumtuinen.

“Twee organisaties met dezelfde missie. Wij zijn er trots op partner te zijn van het Rijksmuseum.” Marieke van Schaik, managing director BankGiro Loterij

Wim Pijbes: ‘Zonder de BankGiro Loterij zouden Nederlandse musea niet kunnen meedoen op de internationale kunstmarkt. Ook zouden wij niet kunnen slagen onze ambitie waar te maken om open en toegankelijk te zijn voor iedereen, van alle leeftijden.’

Speel mee met de BankGiro Loterij en steun het culturele erfgoed in Nederland!
Kijk voor meer informatie over de BankGiro Loterij op www.bankgiroloterij.nl.

Aangekocht met steun van de BankGiro Loterij