Een strijd kent vaak vele gedaantes. Zo ook die van leerlingen van het Edith Stein College uit Den Haag. Zij maakten tijdens de Teekenschool Take Over een eigen tentoonstelling: Hier strijd ik voor!. In deze tentoonstelling tonen zij hun eigen strijd en stellen ze het publiek de vraag: waar strijd jij voor?

INNERLIJKE WERELD VS. DE WERELD OM JE HEEN

In posters betrekken de leerlingen je bij hun persoonlijke strijd. Ze laten zien waar ze voor staan, waar ze op dit moment mee worstelen en waar ze boos of verdrietig om kunnen worden. De posters tonen het gevecht van een generatie, tegen een wereld die niet lijkt te willen veranderen.

Zo brengen ze het belang van geestelijke gezondheid en het klimaat opnieuw onder de aandacht. En waarschuwen ze voor dictators die met onwaarheden hun macht versterken. De leerlingen betrekken je niet alleen bij de problemen in hun eigen wereld, maar ook bij de problemen in de wereld van ons allemaal.

TEEKENSCHOOL TAKE OVER

Leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar presenteren een eigen tentoonstelling in het kader van de Teekenschool Take Over. Dit jaar sluit deze aan bij de tentoonstelling Revolusi! Indonesiƫ onafhankelijk. Educatief is er deze editie samengewerkt met het Indisch Herinneringscentrum en bezochten de leerlingen de tentoonstelling ONS LAND. Dekolonisatie, generaties, verhalen (Museum Sophiahof, Den Haag).

Illustrator Jeroen Krul heeft de jongeren artistiek begeleid. Samen met hem hebben de leerlingen een eigen poster ontworpen. De posters vormen de basis van de tentoonstelling.

In het project Teekenschool Take Over worden middelbare scholieren uitgenodigd hun eigen tentoonstelling te maken voor de Teekenschool van het Rijksmuseum. De eerste editie werd georganiseerd in het voorjaar van 2019. Toen maakten leerlingen van het Zuider Gymnasium uit Rotterdam een tentoonstelling. Vorig jaar maakten leerlingen van het Bindelmeer College en een student van ROC Amsterdam de tentoonstelling Zwart Goud. Beide tentoonstelling gingen over (de doorwerking) van het slavernijverleden.

Gratis toegang
t/m 31 oktober
In de Teekenschool

LOCATIE

Teekenschool
Hobbemastraat 25
1071 XZ Amsterdam

OPENINGSTIJDEN

Dagelijks van 10-17 u

2:47 min. - Teekenschool Take Over