Data

RijksData: altijd open! Het Rijksmuseum verbindt mensen, kunst en geschiedenis. Onze databronnen vormen daarbij belangrijke bouwstenen. Daarom bieden we ze op verschillende manieren aan. Geleid door het vooruitstrevende Open Databeleid van het Rijksmuseum en geïnspireerd door de FAIR data principes.

Onze data in een notendop

Onze data in een notendop

Onze conservatoren, registratoren, restauratoren, bibliotheek- en informatiespecialisten en databeheerders stellen samen een breed palet aan gegevens beschikbaar over de Rijksmuseumcollectie en haar context. Iedereen kan deze data gebruiken en het aanbod groeit dagelijks.

RijksData

RijksData

Het Rijksmuseum beidt verschillende manieren aan om toegang te verkrijgen tot de collectiedata, waaronder downloads en API’s. Deze technische specificaties geven een overzicht van beschikbare databronnen en beschrijven hoe verschillende dataservices gebruikt kunnen worden.

Het Rijksmuseum Open Databeleid

Het Rijksmuseum Open Databeleid

Onze collectie is van iedereen. Daarom maakt het Rijksmuseum gedigitaliseerde collectieobjecten in de hoogst beschikbare kwaliteit en verschillende soorten collectiedata beschikbaar. En daar vragen we niets voor terug.

Contactformulier

Contactformulier

Vragen over bijvoorbeeld onze dataservices, onderzoeksdata, api's of bronvermelding? Neem contact op via dit formulier.