Chocoladekan met roerstok, Ernest Cardeilhac, ca. 1900

Chocoladekan met roerstok, Ernest Cardeilhac, ca. 1900

zilver, deels verguld, ivoor, h 21,2cm × b 206cm × d 127cm × d 11cm. Meer objectgegevens

Het handelshuis van Ernest Cardeilhac produceerde een toegankelijke vorm van art-nouveauzilver. De ontwerpen worden gekenmerkt door een combinatie van op de natuur gebaseerde motieven in een zich herhalend patroon, in dit geval van gestileerde distels. De roerstok werd gebruikt om de cacao te roeren en te laten opschuimen.

Te zien in zaal 1.18

Verzamelingen met dit werk

Chocolade

Manon Henzen

1 oktober 2016 - 28 werken 0 0

De nieuwe kunst in het…

Arjen van der leeuw

1 mei 2017 - 169 werken 140 0

Chocolade

Elisabeth van der Vijgh

8 maart 2017 - 62 werken 37 3

Maak zelf creaties van dit werk