Live updates van Operatie Nachtwacht

Bekijk hier de live updates van 2019 terug van Operatie Nachtwacht en volg de ontwikkelingen van het grootste en meest geavanceerde onderzoek ooit naar het beroemdste schilderij van Rembrandt.

Bekijk hier op IGTV de meest recente updates terug.

De overige updates zijn hieronder te bekijken.


5 november

In deze laatste live Q&A geeft Pieter Roelofs (Hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst) antwoord op de vragen over bijvoorbeeld de kunsthistorische waarde van de Nachtwacht.

29 oktober

In deze een-na-laatste live Q&A geven Susan Smelt (Schilderijenrestaurator), Wim Hoeben (Hoofd Beheer en Behoud) en Katrien Keune (Hoofd subafdeling science) antwoord op de vragen van kijkers over wat er zoal nu gebeurt en wat we bijvoorbeeld kunnen leren van de scheuren (craquelé) in de verf.

22 oktober

Susan Smelt (Schilderijenrestaurator) en Katrien Keune (Hoofd subafdeling science) geven in deze live Q&A antwoord op vragen van bezoekers en kijkers als wat er precies gedaan wordt met de stereo-microscoop en waarom de veer die Rembrandt geschilderd heeft niet meer zichtbaar is.

15 oktober

In deze derde Q&A geven Robert van Langh (Hoofd Conservation & Science) en Katrien Keune (Hoofd subafdeling science) antwoord op vragen van kijkers en bezoekers zoals wat er nu onderzocht wordt en hoe het schilderij in het verleden is gerestaureerd.

8 oktober

Tijdens deze tweede live Q&A geven Susan Smelt (Schilderijenrestaurator) en Katrien Keune (Hoofd subafdeling science) wederom antwoord op vragen van bezoekers en kijkers zoals wat er in de afgelopen week is gedaan en waarom het hondje niet te zien was op de scan van de vorige week.

2 oktober

Tijdens deze eerste live Q&A geven Susan Smelt (Schilderijenrestaurator) en Katrien Keune (Hoofd subafdeling science) antwoord op vragen van bezoekers en kijkers zoals wat er in de eerste 3 maanden is gedaan.

13 augustus

In deze live registratie van het onderzoek staat het scannen van de Nachtwacht centraal. In de tekstbalk onderin het beeld kun je lezen wat er zoal gebeurt met het scannen.

23 juli

De eerste live registratie van het onderzoek in het museum. Kijk mee over de schouders van de onderzoekers.