Zondagmiddagconcerten in het Rijksmuseum

Vanaf 29 oktober 2017 biedt het Rijksmuseum elke maand een verrassend muzikaal optreden aan door studenten van het Conservatorium. Alle concerten zijn gebaseerd op een kunstwerk uit de Rijksmuseumcollectie. De kunstwerken worden voorafgaand aan de optredens door musicoloog en kunsthistoricus Marko Kassenaar toegelicht. Na afloop heeft u de gelegenheid om de gekozen werken zelf te bekijken in het museum. De concerten vinden plaats op een zondagmiddag.

foto

Historische muziekinstrumenten in het Rijksmuseum

piano Klavichord, anoniem, ca. 1650Het Rijksmuseum beschikt over een bijzondere collectie historische muziekinstrumenten van ongeveer 500 objecten. De instrumenten vertellen niet alleen een historisch verhaal over muziek door de eeuwen heen, maar zijn ook prachtig om te zien; veelal gedecoreerd met bijvoorbeeld ivoor, glas of beschilderingen. Deze collectie wordt momenteel in het Rijksmuseum getoond in de Special Collections en op de 17de en 19de eeuw.

De concerten vinden plaats op zondagmiddag. De concerten zijn onderdeel van Muziek in het Rijks, mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.

Prijs

€ 10 per persoon (excl. museumbezoek)

Waar

Auditorium, Rijksmuseum

Nb. Heeft u een visuele beperking en heeft u hulp nodig om het museum binnen te komen, mailt u dan van tevoren naar access@rijksmuseum.nl

Wij zorgen dat iemand u opwacht en naar het Auditorium begeleidt.