Zomerworkshops voor volwassenen

Teken, schilder of ets. Het kan allemaal deze zomer in de wisselende workshop in de Teekenschool.

Boek nu

Een dagelijkse workshop met iedere week een andere techniek en een ander thema. Tekenen, schilderen en etsen, voor iedereen die een keer zin heeft om iets te doen. Alleen of samen met een vriend(in). Je hoeft geen talent of ervaring te hebben.

Wekelijkse thema’s

11 t/m 19 juli: Schilder bloemen en bladeren

Duik in de natuur! Op tafel staan bloemen en bladeren in verschillende soorten en kleuren. Eerst ga je heel goed kijken en schetsen maken, daarna aan de slag met acrylverf. Gedetailleerd of expressief. Zoek je eigen weg! Je gaat naar huis met een door jezelf geschilderd bloemstilleven.

20 t/m 26 juli en 24 t/m 30 aug: Ets een landschap

Je maakt een landschap op een wel heel bijzondere manier: naar Rembrandts voorbeeld ga je werken in de ‘droge naald techniek’, waarbij je je tekening direct in een plaatje krast. Met een etspers maak je meerdere afdrukken met verschillende effecten.

27 juli t/m 2 aug en 17 t/m 23 aug: Lekker tekenen!

Dit is dé kans om te leren tekenen met verschillende tekenmaterialen, zoals potlood, krijt, houtskool en pastel. In het mooie tekenatelier doen we heel veel verrassende oefeningen met een rijk aangeklede stilleven tafel vol inspiratie en kleur!

3 t/m 9 aug: Een blauwdruk van bloemen en bladeren

Duik in de natuur! Bekijk eerst de bloemen en bladeren goed. Daarna maak je met de bloemen en blaadjes een compositie op lichtgevoelig papier. Dan leer je iets magisch: door het papier te belichten maak je een blauwdruk; een soort foto maar dan zonder camera. Je gaat naar huis met je zelfgemaakte kunstwerk.

10 t/m 16 aug: Zelf verf maken!

Verf is magisch: het wordt gemaakt door pigment te mengen met een bindmiddel, zoals olie of … een ei. Ga zelf temperaverf maken met een eitje, en ontdek ondertussen van alles over pigmenten en verfsoorten. En met je zelfgemaakte verf schilder je een prachtig stilleven.

Praktische informatie

In het Rijksmuseum én de Teekenschool hebben we een nieuwe manier van doen en laten. Minder mensen tegelijk en extra hygiëne bijvoorbeeld. Daarom zijn deze zomerworkshops boekbaar voor maximaal 8 personen. Een reservering voor de workshop geeft geen toegang tot het museum. Boek hiervoor apart starttijd of ticket.

Prijs

€30 per persoon (incl. materiaal)

Voor wie

Vanaf 16 jaar

Wanneer

Vanaf 11 juli dagelijks 13 – 16 uur

Duur

3 uur per keer

Waar

De workshop vindt plaats in de Teekenschool, Hobbemastraat 25 (tegenover het Zuiderbad).