Resultaten pagina: 2 van 5 Toon eerdere resultaten

Utagawa Kuniyoshi, 1847, prent, RP-P-1984-2B

Krijger van de Kusunoki clan, met speer staand op dood paard, tijdens een pijlenaanval van de Ashikaga troepen te Shijonawate. Vijfde blad van zesluik.

Hiroshige (I) , Utagawa, Sanoya Kihei, 1835 - 1840, prent, RP-P-1960-281

Mensen op de Ryogoku brug en bij kraampjes op de oever van de druk bevaren rivier de Sumida, kijkend naar vuurwerk; bij avond.

Hiroshige (I) , Utagawa, Fukushima Giemon, Muramatsu Genroku, 1852, prent, RP-P-OB-JAP-27

Verschillende marktkraampjes tijdens een avondmarkt, waaronder linksboven een straattheater, daarnaast een kraampje met tweedehands spullen, een verkoper met speelgoed lantaarns, een plantenkraampje en een goudverkoopster.

Ôhashiya Yashichi Tsukioka Yoshitoshi, 1868, prent, RP-P-1990-164

De bebloede krijger Mori Ranmaru, met speer in handen, onder een raam.

Kagaya Kichiemon Utagawa Kuniyoshi, 1831 - 1835, prent, RP-P-1956-729

Twee vrouwen in een roeiboot onder de pijlers van een brug; op de achtergrond het eiland Tsukuda. Voorstelling omsloten door groene rand van bamboestammen.

Kunisada (I) , Utagawa, Maruya Jinpachi, 1861, prent, RP-P-W-860A

Knielende bediende in kamer met uitzicht op vijver en bloesemende boom.

Utagawa, Takenouchi Magohachi Hiroshige (I) (Hoeido), 1828 - 1838, prent, RP-P-1956-740

Reizigers op een bergpad overvallen door een regenbui; rechtsonder de daken van huizen.

Hiroshige (I) , Utagawa, onbekend, Uoya Eikichi, 1857, prent, RP-P-1968-300

Gezicht in vogelperspectief op een park met water en bomen in herfstkleuren. Op de voorgrond staan twee vrouwen naast een veranda waar een man zittend aan het tekenen is.

Hiroshige (I) , Utagawa, Uoya Eikichi, 1856, prent, RP-P-1968-299

Sneeuwlandschap met rivier waarin drijvende stukken hout; op de voorgrond een besneeuwde paraplu en twee hondjes; tegen een donkergrjize lucht met sneeuwvlokken.

Shinagawaya Utagawa Yoshiiku, 1860, prent, RP-P-OB-JAP-73

Twee afbeeldingen in chuban formaat, boven elkaar gedrukt op één blad. Boven: het station Yoshiwara, de veertiende rustplaats langs de Tokaido; drie mannen gekleed als reizigers, bij stenen muur en pijnbomen. Onder: het station Kanbara, de vijftiende rustplaats langs de Tokaido; oude man en vrouw…