Resultaten pagina: 2 van 4 Toon eerdere resultaten

A.F. Gips Koninklijke Utrechtsche Fabriek van Zilverwerken van C.J. Begeer, 1904, kandelaar, BK-1990-6

Twee vrijwel identieke kandelaars van zilver. Stam opgebouwd uit vier series van drie ranken die zich aan de onderzijde op sierlijke wijze om de open voetring krullen en als voetjes fungeren. Even boven de voetring vloeien de ranken samen om zich in een nodus die zich op halve hoogte van de stam…

Koninklijke Utrechtsche Fabriek van Zilverwerken van C.J. Begeer, 1889 - 1890, insigne, NG-2004-2-3

Zilveren, ruitvormige, vergulde insigne voor de zaalwachter van het Rijksmuseum Amsterdam aan een draagring. Drie hoeken voorzien van een hangertje. Voorzijde: het wapen van Nederland (gekroond wapenschild geflankeert door twee klimmende leeuwen) waaronder opschrift. Keerzijde: opschrift en nummer.

Koninklijke Utrechtsche Fabriek van Zilverwerken van C.J. Begeer, 1889 - 1890, insigne, NG-2004-2-16

Zilveren, ruitvormige insigne voor de zaalwachter van het Rijksmuseum Amsterdam aan een draagring. Drie hoeken voorzien van een hangertje. Voorzijde: het wapen van Nederland (gekroond wapenschild geflankeert door twee klimmende leeuwen) waaronder opschrift. Keerzijde: opschrift en nummer.

M.J. Lens Koninklijke Utrechtsche Fabriek van Zilverwerken van C.J. Begeer, 1888 - 1890, kandelaber, BK-1993-34-A

Kandelaber van zilver, getorst model in Lodewijk XV-stijl, met tien als langgerekte, gekrulde bladeren vormgegeven armen waarop kaarsenhouders rusten.

Koninklijke Utrechtsche Fabriek van Zilverwerken van C.J. Begeer Johannes Cornelis Wienecke, 1915, historiepenning, NG-449-A

Zilveren penning van het Algemeen Steuncomite 1914. Voorzijde: gekroonde leeuw met getrokken zwaard en pijlenbundel in door golven bedreigde Nederlandse tuin binnen omschrift. Keerzijde: palmtak op Bourgondische vuurslag binnen krans van vruchtdragende oranjetakken; op vuurslag: opschrift.

Koninklijke Utrechtsche Fabriek van Zilverwerken van C.J. Begeer J.Ph. van Zegveld, 1945, penning, NG-2004-54

Zilveren penning, vz naar links gekeerde kllimmende (Nederlandse) leeuw die in poten stok met vrijheidshoed vasthoudt binnen omheining met aan voorzijde een hekje (de 'Hollandse tuin'), met randschrift; kz liggend geweer, gasmasker en helm met vlammen erboven, waaronder in 5 regels tekst.

Koninklijke Utrechtsche Fabriek van Zilverwerken van C.J. Begeer Bart van Hove, 1898, historiepenning, BK-1972-122

Zilveren penning. Ter herinnering aan de inhuldiging van Koningin Wilhelmina in 1898.

Carel Begeer Koninklijke Utrechtsche Fabriek van Zilverwerken van C.J. Begeer, 1912, terrine, BK-1975-100

Ronde terrine van zilver, met deksel. De glade voet wordt afgesloten door een parelrand. Het hoge komvormige vat heeft een iets uitstaande liprand. het deksel heeft een brede concave rand, een gewelfd zich verjongend gedeelte en een bol bovenstuk met knop.

Jan Eisenloeffel Koninklijke Utrechtsche Fabriek van Zilverwerken van C.J. Begeer, 1906, melkkan, BK-1983-32-D

Melkkan van zilver met een kleine tuit en een hoog oor. Het lichaam verbreedt zich eerst om zich daarna geleidelijk te verjongen. Verierd met geometrische motieven in blauw, oranje en wit émail cloisonné.

Koninklijke Utrechtsche Fabriek van Zilverwerken van C.J. Begeer, 1891, komfoor, BK-16568

Theelichje van zilver, op drie gezwenkte, gedraaide voetjes. Meesterteken: zwaard.