Resultaten pagina: 2 van 5 Toon eerdere resultaten

anoniem, Cornelius Schonaeus Jan Saenredam, 1575 - 1657, prent, RP-P-OB-10.551

De half-naakte Susanna zit aan de rand van het bad bij een fontein. Twee ouderlingen begluren haar tijdens het baden en spreken haar aan. De prent heeft een Latijns onderschrift.

Balthasarus Schonaeus, Robert de Baudous Jan Saenredam, 1584 - 1659, prent, RP-P-OB-10.562

De vrouw die aan bloedvloeiingen leed. Ze loopt gebukt met een wandelstok. Op de achtergrond geneest Christus de vrouw. De prent heeft een Latijns onderschrift en maakt deel uit van een prentserie met beroemde vrouwen uit het Nieuwe Testament.

Cornelius Schonaeus Jan Saenredam, 1601, prent, RP-P-OB-10.604

De vrouwelijke personificatie van de Hoop, een van de drie goddelijke deugden, met een anker onder haar benen. Boven haar hoofd vliegen putti met een lauwerkrans en bloemen.

Cornelius Schonaeus Jan Saenredam, 1601, prent, RP-P-OB-10.605

De vrouwelijke personificatie van de Liefde, een van de drie goddelijke deugden, zoogt een kind en omarmt twee kinderen die naast haar staan. Boven haar hoofd vliegen putti met een lauwerkrans en bloemen.

Balthasarus Schonaeus, Gerard Valck Jan Saenredam, 1661 - 1726, prent, RP-P-1893-A-18063

De Samaritaanse vrouw bij de waterput, een waterkruik in haar hand. Op de achtergrond de ontmoeting tussen Christus en de Samaritaanse vrouw bij de bron. De prent heeft een Latijns onderschrift en maakt deel uit van een prentserie met beroemde vrouwen uit het Nieuwe Testament

Cornelius Schonaeus, Rudolf II van Habsburg Jan Saenredam (Duits keizer), 1601, prent, RP-P-OB-10.603

De vrouwelijke personificatie van het Geloof, een van de drie goddelijke deugden, met een kruis en een kelk in haar handen. Boven haar hoofd vliegen putti met een lauwerkrans en bloemen.

anoniem, Hendrick Goltzius Jan Saenredam, 1601 - ca. 1652, prent, RP-P-OB-10.622

Een jongen en een meisje in een landschap. De jongen toont het meisje, met bloemenmandje in de hand, een vogelnest. Rechtsboven richt cupido zijn pijl op hen.

Crispijn van de Passe (I) , Hendrick Goltzius, 1574 - 1637, prent, RP-P-1906-2080

Juno zittend op een wolkendek, vergezeld door haar symbool de pauw. In haar hand houdt zij een scepter. Als vrouw van de oppergod Jupiter draagt zij een kroon. Op de achtergrond is te zien hoe Juno door een paar pauwen voortgetrokken wordt op haar wagen. Onder het wolkendek staat Mercurius met het…

Theodorus Schrevelius Jan Saenredam, 1602, prent, RP-P-1884-A-7900

De half-naakte Susanna zit aan de rand van het bad. Twee ouderlingen komen haar tijdens het baden lastig vallen. Op de achtergrond een fontein met Cupido op een zwaan. De prent heeft een Latijns onderschrift.

Hendrick Goltzius, 1596, prent, RP-P-OB-10.576

Pallas zittend in haar wapenrusting op een wolk. Op de achtergrond rijdt Pallas in een door paarden voortgetrokken wagen. Onder de wolk verkeert Pallas in het gezelschap van de negen muzen en Pegasus.