Resultaten pagina: 2 van 84 Toon eerdere resultaten

toegeschreven aan Jan Baldems Mennicken, 1599, kan, BK-NM-9432

Kruik van steengoed met tinnen deksel. Het rechtwandige middenstuk is versierd met een fries met medaillon, waarin een pelikaan. Het mediallon wordt opgehouden door 2 griffioenen en geflankeerd door 2 wapens, van Saksen en Brunswijk. Hiertussen een opschrift en het jaartal 1599.

anoniem, 1581, kruik, BK-NM-10045

Kruik van steengoed met tinnen deksel. De kogelvormige buik is versierd met twee grote ovale medaillons met het wapen van Ernst herzog van Baieren, en het jaartal 1581.

Johannes van Hiltrop, 1769, prent, RP-P-1885-A-8771D

Linkermidden blad van een geheel van negen prenten, allen met wapens van oude geslachten uit Utrecht.

Johannes van Hiltrop, 1769, prent, RP-P-1885-A-8771I

Rechteronder blad van een geheel van negen prenten, allen met wapens van oude geslachten uit Utrecht.

anoniem, 1592, prent, RP-P-1892-A-17261

Blad met veertig wapenschilden van de hertogdommen Kleef, en Gulik en het graafschap Mark, met bijbehorende namen. Prent behorende bij: Spiegel der vergankelijkheid, serie met veertien prenten die de begrafenis van Willem II, hertog van Gelre verbeelden.

Pieter Holsteyn (II) , Franciscus Hackius, 1661, prent, RP-P-OB-55.288

Het wapen van Constantin Sohier onder een baldakijn dat wordt opgehouden door putti, die ieder afzonderlijk nog meer wapens vasthouden. Links en rechts een vrouwfiguur op een piëdestal. Onderaan houden twee putti een cartouche vast waarop het impressum. Bovenaan houden twee putti een banderol vast…

Hermanus Fock, 1813, prent, RP-P-1938-1152

Spotprent op de nederlaag der Franse troepen in de slag bij Leipzig. Kronen worden door muizen aangeknaagd. Een verscheurd vaandel van de Rijnbond ligt naast een dode vogel en een zakje met munten. Met tekst: Men leerd met schade en schande.

atelier van Albrecht Dürer, 1515, prent, RP-P-OB-1512B

De voorouders van keizer Maximiliaan met hun wapenschilden, geplaatst langs een slingerende tak. Onderste deel van de centrale voorstelling op de triomfboog van keizer Maximiliaan I.

Jacob Folkema, 1748, prent, RP-P-OB-52.154

Portretbuste van Gustaaf Willem Baron van Imhoff, gouverneur van Nederlands-Indië, omgeven door palmtakken en van onder versierd met zijn familiewapen. Het portret staat op een wereldbol en is omgeven door wapens, vaandels, boeken en attributen van diverse goden, muzen en deugden.

Jacob Folkema, 1748, prent, RP-P-OB-52.159