Jan Weenix, 1670 - 1719, schilderij, SK-A-4098

Park met buitenhuis. Gezicht vanaf een terras met tegelvloer waarop een stoel staat met daartegenaan een cello. Iets naar achteren een wandelend paar met een hond. Aan weerszijden van het terras staan potten met sinaasappelboompjes. Rechts een muur met beelden en een langwerpige vijver, op de…

Jan Kamphuysen, 1790 - 1791, schilderij, SK-A-4147

Negen maanden met de tekens van de dierenriem: September met het teken van de Weegschaal. Maakt deel uit van een groep decoraties met grotesken afkomstig uit het huis van J.A. Brentano aan de Herengracht. Waarschijnlijk vervaardigd naar ontwerpen van Giambattista Maderna.

Giambattista Maderni Jan Kamphuysen, 1790 - 1791, schilderij, SK-A-4146

Negen maanden met de tekens van de dierenriem: Juli met het teken van de Leeuw. Maakt deel uit van een groep decoraties met grotesken afkomstig uit het huis van J.A. Brentano aan de Herengracht. Waarschijnlijk vervaardigd naar ontwerpen van Giambattista Maderna.

Giambattista Maderni Jan Kamphuysen, 1791, schilderij, SK-A-4148

Negen maanden met de tekens van de dierenriem: October met het teken van de Schorpioen. Maakt deel uit van een groep decoraties met grotesken afkomstig uit het huis van J.A. Brentano aan de Herengracht. Waarschijnlijk vervaardigd naar ontwerpen van Giambattista Maderna.

Giambattista Maderni Jan Kamphuysen, 1790 - 1791, schilderij, SK-A-4143

Negen maanden met de tekens van de dierenriem: Februari met het teken van de vissen. Maakt deel uit van een groep decoraties met grotesken afkomstig uit het huis van J.A. Brentano aan de Herengracht. Waarschijnlijk vervaardigd naar ontwerpen van Giambattista Maderna.

anoniem, 1700 - 1799, schilderij, SK-A-1347

Decoratiestuk voor boven een deur of schoorsteen met gevogelte. Een kraaiende haan op een voetstuk, met twee hennen en een kalkoen.

Jan Kamphuysen, 1790 - 1791, schilderij, SK-A-4149

Negen maanden met de tekens van de dierenriem: November met het teken van de boogschutter. Maakt deel uit van een groep decoraties met grotesken afkomstig uit het huis van J.A. Brentano aan de Herengracht. Waarschijnlijk vervaardigd naar ontwerpen van Giambattista Maderna.

anoniem, ca. 1725 - ca. 1774, schilderij, SK-A-2687

Vier putti die in de wolken wijn drinken en druiven in een beker uitpersen. Pendant van SK-A-2686.

Jan Kamphuysen, 1790 - 1791, schilderij, SK-A-4142

Negen maanden met de tekens van de dierenriem: Januari met het teken van de waterman. Maakt deel uit van een groep decoraties met grotesken afkomstig uit het huis van J.A. Brentano aan de Herengracht. Waarschijnlijk vervaardigd naar ontwerpen van Giambattista Maderna.

anoniem, ca. 1725 - ca. 1774, schilderij, SK-A-2686

Vier putti die in de wolken een vruchtenmand met appels en druiven dragen. Pendant van SK-A-2687.