Richard Roland Holst, 1918, schilderij, SK-A-4747

Een horizontaal naar rechts zwevende vrouwenfiguur met een kom in de naar voren gestrekte handen.

Richard Roland Holst, 1913, schilderij, SK-A-4744

Herinnering. Allegorische voorstelling met een staande vrouw met een bloem in de rechterhand. Op de achtergrond een gestileerde boom. Deel van een oorspronkelijk grotere wandschildering gemaakt voor een interieur van Berlage dat tentoongesteld werd op de Bouwkunst tentoonstelling te Leipzig in 1913.

Richard Roland Holst, 1915, schilderij, SK-A-4745

Studie voor een wandschildering met een allegorische voorstelling van de Nacht. Een zittende figuur met het hoofd steunend op de rechterhand, boven vallende bladeren. In een geschilderde omlijsting.

Richard Roland Holst, 1919, schilderij, SK-A-4746

De bouwmeester. Een staande man, ten halven lijve, in de rechterhand een passer, in de linkerhand een schaalmodel van een gebouw. Soms geïnterpreteerd als Iram, de architect van de tempel van Salomo. Schets voor het schilderij in het Gemeentemuseum van Den Haag.

Richard Roland Holst, 1913, schilderij, SK-A-4743

Verwachting. Allegorische voorstelling met een naakte man die rennend een pijl met boog afschiet, aan zijn voeten een hond. Op de achtergrond gestileerde golven en vogels in de lucht. Wandschildering gemaakt voor een interieur van Berlage dat tentoongesteld werd op de Bouwkunst tentoonstelling te…