Melchior d' Hondecoeter, ca. 1680, schilderij, SK-A-175

Een pelikaan en ander gevogelte bij een waterbassin in een tuin in een voorstelling bekend als 'Het drijvend veertje'. Op de voorgrond de pelikaan, in het water verschillende soorten eenden, links een kasuaris, een flamingo en een Afrikaanse kroonkraanvogel. In de lucht en in de verte nog…

Melchior d' Hondecoeter, ca. 1680, schilderij, SK-C-146

Een groep vogels scharrelend bij de voet van een zuil. Op de voorgrond een kalkoen, daarachter een hen met kuikens en twee pauwen.

navolger van Melchior d' Hondecoeter, 1660 - 1695, schilderij, SK-A-2683

Hoenders en eenden in een park. In het midden twee hanen en een witte kip met kuikens, rechts enkele andere hoenders, links een paar eenden.

Melchior d' Hondecoeter, ca. 1690, schilderij, SK-A-173

De menagerie. Allerlei vogels op de hoek van een balustrade waarop een siervaas staat. Onder de vogels bevinden zich kaketoes, papegaaien en parkieten. Rechts twee aapjes op een Oosters tapijt dat over de balustrade is gedrapeerd. Rechts een boom tegen de achtergrond.

Melchior d' Hondecoeter, ca. 1660 - ca. 1665, schilderij, SK-C-581

Hoenderhof met een haan omringd door enkele kippen en kuikens. Rechts zit een duif op een steen. Links op de achtergrond een vijver met eenden.

Melchior d' Hondecoeter, ca. 1675 - ca. 1680, schilderij, SK-A-172

Van links naar rechts staan een wintertaling, smient, nijlgans, muskuseend en wilde eend. Boven vliegt een albinoduif. Links een doorkijk.

Melchior d' Hondecoeter, 1681, schilderij, SK-A-174

Een hen met kuikens bedreigd door twee pauwen, bekend als 'De bedreigde hen'. In de lucht een duif, in de verte een kasuaris en een Afrikaanse kroonkraanvogel.

Melchior d' Hondecoeter, ca. 1665 - ca. 1668, schilderij, SK-A-5023

Zes kuikens zijn gegroepeerd rond het kopje van een soortgenoot.

Melchior d' Hondecoeter, ca. 1680 - ca. 1690, schilderij, SK-A-695

Vogels op een balustrade: een hop, papegaaien en een kip met kuikens. Op de achtergrond bomen.

Melchior d' Hondecoeter, 1686, schilderij, SK-A-2325

Vogels in een park. Op de voorgrond twee hanen en een kip met haar kuikens. Links in een boom zit een hop, een duif komt aangevlogen. Rechts een pauw en in het verschiet nog een pauw, een kalkoen en een zwaan.

Einde van alle 16 resultaten Terug naar boven