Johannes Tavenraat, 1839 - ca. 1840, schetsboek, RP-T-1994-22

Schetsboek bestaande uit 37 bladen met voornamelijk landschappen, figuurstudies en dieren. Het schetsboek bevat ook enkele portretkoppen van monniken die Tavenraat maakte met Willem Hendrik Schmidt, studies van een vrouw en monnik door Schmidt en studies van paarden door Charles Rochussen.

Willem Hendrik Schmidt, schetsboek, RP-T-1981-79

Schetsboek met figuren, architectuur, interieurs en composities. Op 36 bladen. Omslag van karton bekleed met licht papier.

Willem Hendrik Schmidt, 1819 - 1849, schetsboek, RP-T-1994-38

Schetsboek bevattende 50 bladen plus twee gedeeltelijk uitgescheurde bladen, met compositieschetsen, figuur- en dierstudies en kopieën naar portretten van 16de-eeuwse hervormers.

Willem Hendrik Schmidt, schetsboek, RP-T-1981-80

Schetsboek met 58 bladen met architectuur, figuren, kopieën naar schilderijen, composities en enkele landschappen. Voorin een naamkaartje. Omslag van karton bekleed met gemarmerd papier; op de rug en hoeken bruin leer.

Willem Hendrik Schmidt, schetsboek, RP-T-1981-78

Schetsboekje met 60 bladen met figuren, architectuur, compositiestudies, bomen en kopieën naar schilderijen. Opschrift op schutblad `W.H. Schmidt hoogstraat Wijk J. 390 Rotterdam'. Omslag met bruin-rood gemarmerd papier en bruin leer op rug en hoeken.