Ferdinand Oldewelt, schetsboek, RP-T-1963-315

Schetsboek met 24 betekende bladen en twee losse vellen met schetsjes, voornamelijk figuurstudies. In boekband van grijs linnen met 'Schetsboek' erop gedrukt.

Monogrammist DS (tekenaar), schetsboek, RP-T-1953-74

Schetsboek met 17 bladen met gezichten op het strand met spelende kinderen, in lange stoelen rustende badgasten, tentjes enz. In een band waar de meeste bladen uitgehaald zijn. Band in lichtbruin linnen met linten aan de zijde en onderaan een lus.

Willem Hendrik Schmidt, schetsboek, RP-T-1981-79

Schetsboek met figuren, architectuur, interieurs en composities. Op 36 bladen. Omslag van karton bekleed met licht papier.

Ferdinand Oldewelt, schetsboek, RP-T-1963-316

Schetsboek met 24 betekende bladen en 6 losse vellen met tekeningen van dieren, met name schapen, landschappen en figuurstudies gemaakt te Exloo in Drente ca. 1912. Schetsboek van zwart oranje gemarmerd papier met zwart linnen boekrug.

Paul de Vos, schetsboek, RP-T-1905-165

Schetsboek met 15 aan beide zijden betekende bladen met keukenstukken en stillevens. Op het eerste blad: 'Ick Pauwels de Vos hebbe voor Pieter Rubbens gewrocht 6 daaghen'. Boekband van perkament met op boekrug in pen: Paulus de Vos.

Johan Hendrik Weissenbruch, schetsboek, RP-T-1955-229

Schetsboekje met 42 bladen, bevattende schetsen van landschappen, weilanden, enkele vissersboten, dieren en figuren. In een bruin linnen band.

Willem Cornelis Rip, schetsboek, RP-T-2009-101

Schetsboekje met 44 bladen in een band met zwarte linnen rug met lichtbruin papier. Hierin staan studies van landschappen, onder andere bij en van Zevenhuizen, Reewijk, Waddixveen, Gouda, Ravestein, Wychen, Batenburg, Herpen, Huiseling, Nijkerk, Lienden, Ingen.

Lorenzo Baldissera Tiepolo, schetsboek, RP-T-1953-359A

Schetsboek met 69 bladen met figuurstudies, delen van het menselijk lichaam zoals armen, hoofden, benen etc. draperiestudies en enkele studies van een neushoorn. Boekband van perkament met sierrand in rood, bladen van blauwpapier.

Willem Hendrik Schmidt, schetsboek, RP-T-1981-80

Schetsboek met 58 bladen met architectuur, figuren, kopieën naar schilderijen, composities en enkele landschappen. Voorin een naamkaartje. Omslag van karton bekleed met gemarmerd papier; op de rug en hoeken bruin leer.

Willem Hendrik Schmidt, schetsboek, RP-T-1981-78

Schetsboekje met 60 bladen met figuren, architectuur, compositiestudies, bomen en kopieën naar schilderijen. Opschrift op schutblad `W.H. Schmidt hoogstraat Wijk J. 390 Rotterdam'. Omslag met bruin-rood gemarmerd papier en bruin leer op rug en hoeken.