Romeyn de Hooghe, 1702, prent, RP-P-OB-55.024

Een Hollandse matroos lacht terwijl een Fransman en een hond wegsluipen, bang gemaakt door een schot uit Sas-van-Gent (op de achtergrond). Titel staat op apart tekstblad.

Romeyn de Hooghe, 1702, prent, RP-P-OB-55.029

Een groep van kraanvogels vertrapt en verscheurt een koekoeksjong. Rechts een schip op zee. Verwijst naar het lot dat de pretendent te wachten staat na de dood van zijn vader Jacobus II. Titel staat op apart tekstblad.

Romeyn de Hooghe, 1702, prent, RP-P-OB-55.031

Een man maakt twee vrouwen het hof. Op de achtergrond verscheurt een groep honden een haas terwijl een andere haas (of kat) door de lucht wordt afgevoerd door een adelaar. Spotprent op de strijd van de keizerlijke troepen tegen de Fransen in Italië. Titel staat op apart tekstblad.

Romeyn de Hooghe, 1702, prent, RP-P-OB-55.036

Aankomst van een schip bij een Turkse of Noord-Afrikaanse stad waar de Franse vlag wappert. Titel staat op apart tekstblad.

Romeyn de Hooghe, 1702, prent, RP-P-OB-55.043

Een vallende indiaan / tapoeijer wordt aangevallen door een adelaar en een kaketoe. De indiaan (Frankrijk) die probeerde de parkiet te vangen om zijn goud (Portugal en zijn bezittingen in Amerika) maar valt uit de boom en sterft. Alle andere vogels komen hun veren terug halen die de indiaan eerder…

Romeyn de Hooghe, 1701, prent, RP-P-OB-55.019

Vier matrozen, een Portugees, Fransman, Engelsman en een Hollander met elkaar in gesprek over de voorrand ter zee, op een kade bij een voorstelling met vogels.

Romeyn de Hooghe, 1701, prent, RP-P-OB-55.021

Tafel met een bloedig Hongaarse sabel, karaf en een toiletdoos, hierboven een vrouwenportret. Op de achtergrond een slagveld met Hongaarse troepen en vluchtende Fransen. Titel staat op apart tekstblad

Romeyn de Hooghe, 1702, prent, RP-P-OB-55.026

Soldaat (Savoye) staande tussen een bedelaar en een herderinnetje, beiden in lompen. Titel staat op apart tekstblad

Romeyn de Hooghe, 1702, prent, RP-P-OB-55.033

Vechtende dieren. Verbeelding van de fabel waarin de tijger en wolven honden dwingen om voor hen te roven maar uiteindelijk zelf door de honden worden verscheurd. Naar aanleiding van de dienstplicht zonder soldij in Frankrijk. Titel staat op apart tekstblad.

Romeyn de Hooghe, 1702, prent, RP-P-OB-55.038

Naakte personificatie van de Waarheid bij een zuil en het stralende monogram van Willem III. Titel staat op apart tekstblad.