Romeyn de Hooghe, 1702, prent, RP-P-OB-55.024

Een Hollandse matroos lacht terwijl een Fransman en een hond wegsluipen, bang gemaakt door een schot uit Sas-van-Gent (op de achtergrond). Titel staat op apart tekstblad.

Romeyn de Hooghe, 1702, prent, RP-P-OB-55.029

Een groep van kraanvogels vertrapt en verscheurt een koekoeksjong. Rechts een schip op zee. Verwijst naar het lot dat de pretendent te wachten staat na de dood van zijn vader Jacobus II. Titel staat op apart tekstblad.

Romeyn de Hooghe, 1702, prent, RP-P-OB-55.031

Een man maakt twee vrouwen het hof. Op de achtergrond verscheurt een groep honden een haas terwijl een andere haas (of kat) door de lucht wordt afgevoerd door een adelaar. Spotprent op de strijd van de keizerlijke troepen tegen de Fransen in Italië. Titel staat op apart tekstblad.

Romeyn de Hooghe, 1702, prent, RP-P-OB-55.036

Aankomst van een schip bij een Turkse of Noord-Afrikaanse stad waar de Franse vlag wappert. Titel staat op apart tekstblad.

Romeyn de Hooghe, 1702, prent, RP-P-OB-55.043

Een vallende indiaan / tapoeijer wordt aangevallen door een adelaar en een kaketoe. De indiaan (Frankrijk) die probeerde de parkiet te vangen om zijn goud (Portugal en zijn bezittingen in Amerika) maar valt uit de boom en sterft. Alle andere vogels komen hun veren terug halen die de indiaan eerder…

Romeyn de Hooghe, 1701, prent, RP-P-OB-100.056

In de slaapkamer van de stervende Spaanse koning Karel II projecteren twee jezuïeten een allegorische afbeelding met een toverlantaarn op de muur. Titel staat op apart tekstblad.

Romeyn de Hooghe, 1701, prent, RP-P-OB-100.063

Lodewijk XIV als Apollo met bril aan het tuinieren bij een bezweken distel (Jacobus II) en een bloeiende roos (Willem III). Titel staat op apart tekstblad.

Romeyn de Hooghe, 1701, prent, RP-P-OB-100.068

Tafel met een smeltkroes, geldbuidel, papieren rol en een wichelroede. Op de grond een lege schatkist. Spotprent op de slecht staat van de der Franse financiën en het omsmelten van kerkschatten en particiliere serviezen. Titel staat op apart tekstblad.

Romeyn de Hooghe, 1701, prent, RP-P-OB-55.019

Vier matrozen, een Portugees, Fransman, Engelsman en een Hollander met elkaar in gesprek over de voorrand ter zee, op een kade bij een voorstelling met vogels.

Romeyn de Hooghe, 1701, prent, RP-P-OB-55.021

Tafel met een bloedig Hongaarse sabel, karaf en een toiletdoos, hierboven een vrouwenportret. Op de achtergrond een slagveld met Hongaarse troepen en vluchtende Fransen. Titel staat op apart tekstblad