Strijd van de goden en giganten

Cornelis Bos, naar Giulio Romano, ca. 1537 - ca. 1555, prent, RP-P-1891-A-16209

De giganten vallen de Olympus aan. Uit rotsblokken proberen ze een berg te bouwen om de wolken te bereiken. Ze zijn met afgebroken boomstammen gewapend. De goden vluchtten met wagen of vliegend. Onder in een cartouche een Latijns vers over de strijd tussen de goden en giganten.

Jupiter en Proserpina

Cornelis Bos, naar Michiel Coxie (I), ca. 1537 - ca. 1555, prent, RP-P-BI-2781

Jupiter verleidt Proserpina in de gedaante van een slang. Proserpina zit naakt op een steen onder een boom. De slang kruipt tussen haar benen door. Prent uit een serie van 10 prenten die de liefdesavonturen van Jupiter illustreren.

Jupiter en Proserpina

Cornelis Bos, naar Michiel Coxie (I), ca. 1537 - ca. 1555, prent, RP-P-OB-7272

Leda en de zwaan

Cornelis Bos, naar Michiel Coxie (I), ca. 1537 - ca. 1555, prent, RP-P-BI-2779

Jupiter verleidt Leda in de gedaante van een zwaan. Leda zit aan de oever van een water met de zwaan tussen haar benen. Prent uit een serie van 10 prenten die het liefdesleven van Jupiter illustreren.

Clio

Cornelis Bos, naar Francesco Primaticcio, Léon Davent, ca. 1540 - ca. 1555, prent, RP-P-BI-2798

De muze Clio leunend op een boog. Haar naam in het Grieks en een verwijzing in het Latijn staan op de boog.

Terpsichore

Cornelis Bos, naar Francesco Primaticcio, Léon Davent, ca. 1540 - ca. 1555, prent, RP-P-H-H-1122

De muze Terpsichore leunend op een boog. Naast haar staat een harpje. Haar naam in het Grieks en een verwijzing in het Latijn staan op de boog.

Venus en Amor

Cornelis Bos, naar Francesco Primaticcio, Léon Davent, ca. 1540 - ca. 1555, prent, RP-P-H-H-1115

Venus leunend op een boog. Amor staat achter haar. Haar naam in het Grieks en een verwijzing in het Latijn staan op de boog.

Kaart van de kust van Noorwegen en…

Joannes van Doetechum (I), 1580 - 1583, prent, RP-P-OB-50.149

Olifanten en neushoorn

Adriaen Collaert, 1595 - 1652, prent, RP-P-BI-6055

Op de voorgrond een neushoorn en twee olifanten. Op de achtergrond wordt er jacht gemaakt op een olifant. De prent maakt deel uit van een serie met dieren als onderwerp.

Jachthonden

Adriaen Collaert, 1595 - 1652, prent, RP-P-BI-6048

Op de voorgrond vijf jachthonden. Op de achtergrond een landschap met een rivier en een wolvenjacht. De prent maakt deel uit van een serie met dieren als onderwerp.