Gijsbert Jacobs van den Hof, 1930, historiepenning, NG-2004-91

Bronzen penning. Voorzijde: naakte vrouw uit visrijk water stijgend. Met opschrift. Keerzijde: kaart van de ontworpen Zuiderzeepolders (IJsselmeerpolders) met omringende provincies waarin symbolen: een koe, een schaatser en een boom. Gemerkt. Penning geslagen ter ere van het vijfjarige…

Dirk Bus, 1935, historiepenning, NG-32

Bronzen penning. Voorzijde: kop van de Nederlandse maagd met helm, geflankeerd door bloem en sleutel binnen omschrift. Nederlands wapen op de kraag van de maagd. Keerzijde: Nederlands wapen gekroond door een gebouw (Rijksmuseum) binnen omschrift. Gemerkt: meesterteken op rand (onleesbaar).

Christoffel Adolphi, 1676, historiepenning, NG-NM-10405

Zilveren penning. Voorzijde: borststuk man binnen dubbel omschrift. Keerzijde: zeeslag; afsnede: opschrift; houten bodem van bijbehorend penningdoosje; zowel aan de binnenzijde van doosje, als in het deksel, een op papier geschreven veertienregelig gedicht.