Christoffel van Sichem (I) , Hendrick Goltzius, Jacob Canin, 1601, prent, RP-P-OB-103.930

Portret van Willem I. Hij staat achter een tafel met een kleed en houdt een commandostaf in de hand. Op de tafel liggen zijn helm en de handschoenen van zijn harnas. In de ondermarge zijn naam.

Crispijn van den Queborn, 1643, prent, RP-P-1938-2026

In een interieur zit de Griekse filosofe Hipparchia van Maroneia bij een tafel waarop vele boeken liggen. Haar toekomstige man Krates van Thebe vraagt haar ten huwelijk. Bladzijde uit een boek met tekst op recto en verso.

Jacob Gerritsz. Cuyp Crispijn van den Queborn, 1643, prent, RP-P-1938-2027-D(1)

Het wapenschild voor de maagden wordt door twee putti, die omgeven worden door wijnranken, vastgehouden. Het schild toont een tong op wijnbladeren. In de tekst is beschreven welke kwaliteiten deze tong bezit. Bladzijde uit een boek met tekst op recto en verso.

Jan de Groot, Abraham Blussé & Zoon Jacob Folkema, 1791, prent, RP-P-1933-49

Twee Bijbelse voorstellingen uit Ri. 7 en 8. Gideon beveelt zijn manschappen water te drinken uit de Jordaan, en de kostbaarheden van de Midianieten worden aan Gideon gegeven. Twee voorstellingen van één plaat, elk voorzien van een titel in het Nederlands en Frans. Geheel rechtsonder genummerd: 39.

Jan de Groot, Abraham Blussé & Zoon Jacob Folkema, 1791, prent, RP-P-1933-51

Twee Bijbelse voorstellingen uit Ex. 17 en 32. In de slag van Israël tegen de Amalekieten verslaat Jozua Amalek, en de Israëlieten dansen en knielen voor het gouden kalf. Twee voorstellingen van één plaat, elk voorzien van een titel in het Nederlands en Frans. Geheel rechtsonder genummerd: 30.

Jan de Groot, Abraham Blussé & Zoon Jacob Folkema, 1791, prent, RP-P-1933-32

Twee Bijbelse voorstellingen uit Gen. 20 en 21. Koning Abimelech geeft Sara terug aan Abraham, en de besnijdenis van Isaak. Twee voorstellingen van één plaat, elk voorzien van een titel in het Nederlands en Frans. Geheel rechtsonder genummerd: 10.

Gerard onder de Linden, Joannes van Braam Jan Goeree, 1722, prent, RP-P-OB-52.839

De gevleugelde Tijd houdt de zon en de maan in zijn handen en zit op een klok. Aan de voet van de klok ruïnestukken en medaillons met de portretten van keizers Diocletianus, Maximus, Maximianus en Decius. Op de voorgrond spannen putti hun bogen. Op de achtergrond links worden christenen door de…

Gerard onder de Linden, Joannes van Braam Jan Goeree, 1722, prent, RP-P-OB-52.841

Enkele putti balsemen met cederolie een mummie in een sarcofaag. Achter hen een piramide met een cederboom. Rechts in de achtergrond wordt een rund geofferd op een brandstapel van cederhout. Links op de achtergrond een arend die een cedertak naar Babel voert.

Gerard onder de Linden, Joannes van Braam Jan Goeree, 1722, prent, RP-P-OB-52.846

Cartouche met boven twee putti. Een speelt muziek, de andere kamt zijn haar. In het midden in de cartouche een embleem met een putto die een tol drijft met een zweep. Boshout werd gebruikt voor het maken van drijftollen.

Jan de Groot, Abraham Blussé & Zoon Jacob Folkema, 1791, prent, RP-P-1933-8

Twee Bijbelse voorstellingen uit 2 Sam. 16 en 18. Simei vervloekt David en gooit stenen naar hem, en Absalom blijft met zijn haren hangen aan een eik en wordt gedood. Twee voorstellingen van één plaat, elk voorzien van een titel in het Nederlands en Frans. Geheel rechtsonder genummerd: 59.