anoniem Nicolaes de Clerck, 1625, prent, RP-P-1936-139

Portret in ovale lijst van Gustaaf II Adolf, koning van Zweden. Buste naar rechts. De prent heeft een Nederlands opschrift en als onderschrift een Nederlands gedicht.

anoniem Nicolaes de Clerck, 1615, prent, RP-P-OB-7417

Portret in ovale lijst van Maria Tudor, koningin van Engeland. Buste naar links. De prent heeft een Nederlands onderschrift.

Willem Jacobsz. Delff, 1628 - 1630, prent, RP-P-OB-50.101

Portret van Gerard Thibault, borstbeeld op pedestal in ovaal tussen zuilen in triomf architectuur. Het monument is versierd met guirlandes van eikenbladeren. Boven een gebroken fronton met steigerend paard in toom gehouden door twee vrouwelijke personificaties van deugden. Onder het portret twee…

Pieter Smith, Arnold Bon Coenraet Decker, 1667, prent, RP-P-1905-5697

Ruïne van abdij Koningsveld welke zich bevond in de buurt van Delft.

Karel Frederik Bombled, 1852 - 1902, prent, RP-P-BI-2712

Olwene, een jonge, Keltische geklede vrouw, zwerft wanhopig rond in een woud. Ze klampt zich vast aan enkele rotsen. Illustratie bij de vijfde zang van het episch lofgedicht Aeddon.

Nicolaes de Clerck Johannes Wierix, 1579, prent, RP-P-OB-66.924

De evangelist Marcus schrijft in een boek dat op zijn schoot ligt terwijl hij naar het opengeslagen boek op zijn lessenaar kijkt. Aan zijn voeten ligt de gevleugelde leeuw.

Nicolaes de Clerck Johannes Wierix, 1579, prent, RP-P-OB-66.943

Landschap met de apostel Tomas. In zijn ene hand houdt hij een boek, in de andere een speer.

Nicolaes de Clerck Johannes Wierix, 1579, prent, RP-P-OB-66.948

Landschap met de apostel Mattias. In zijn ene hand houdt hij een boek, in de andere een hellebaard.

Nicolaes de Clerck Johannes Wierix, 1579, prent, RP-P-OB-66.950

Landschap met de apostel Simon Zelotes. In zijn ene hand houdt hij een boek, in zijn andere een zaag.

Johannes Wierix, 1579, prent, RP-P-OB-66.998

Landschap met de vrouwelijke personificatie van Rechtvaardigheid. In haar ene hand houdt ze een zwaard, in haar andere een weegschaal. Op de grond staan gewichten.