Willem Goeree Jan Luyken (II) , David Goeree, 1700, prent, RP-P-OB-44.875

Sara en Abraham op een plein in Egypte. De soldaten van de farao sleuren Sara mee naar het paleis (Gen. 12:14-15).

Willem Goeree Jan Luyken (II) , David Goeree, 1700, prent, RP-P-OB-44.880

In de nacht overvallen Abraham en zijn leger het kamp van de vier koningen en wordt Lot bevrijd (Gen. 14:14-17).

Willem Pietersz. Buytewech, Samuel Coster Hessel Gerritsz, 1622, prent, RP-P-1898-A-20571

Portret van Gerbrand Adriaensz. Bredero, Amsterdamse rederijker, toneelschrijver en dichter. Buste naar rechts. Boven de buste het motto van Bredero: ''t kan verkeeren'. Rondom het portret een lauwerkrans en Nederlandse dedicaties van de schrijvers S. Coster, J. Van den Vondel, P.C. Hooft en…

Willem Goeree Jan Luyken (II) , David Goeree, 1700, prent, RP-P-OB-44.887

Kraambed van Sara met enkele vrouwen. Een van de vrouwen houdt Isaak in haar handen (Gen. 21).

Willem Goeree Jan Luyken (II) , David Goeree, 1700, prent, RP-P-OB-44.889

Tijdens het besnijdenisfeest van Isaak lacht Ismaël Isaak, die op de schoot van Sara zit, uit.

Jean Frederic Bernard Pieter Tanjé, 1743, prent, RP-P-OB-65.225

Koningin Atalja wordt weggeleid om gedood te worden. Op de troon zit de jonge koning Joas en in het midden staat de hogepriester Jojada. Boekillustratie bij de tragedie 'Athalie' van Jean Baptiste Racine.

Lucas Cranach (I), 1521, prent, RP-P-OB-4465

Paus geeft de bisschop zijn positie en titel, een voorbeeld uit de kerkelijke hiërarchie. De paus en bisschop worden omringd door een groep mannen terwijl zij naar buiten kijken. In de verte ligt de stad waar de bisschop zijn zetel zal krijgen.

Zacharias Webber Abraham Bloteling (II), ca. 1677, prent, RP-P-1885-A-9608

Een bruiloft wordt voltrokken op een binnenplaats. Tussen het bruidspaar in staat een priester. Naast het bruidspaar brandt een vuur. Omstanders proberen een blik op het paar te werpen. Sommigen klimmen zelfs op de basementen van de pilaren van de tempel om toch iets te kunnen zien.

Samuel van Hoogstraten, 1648 - 1650, prent, RP-P-OB-12.793

Titelblad voor een serie van zeven prenten. Een vrouw met speer zittend in de wolken, omringd door putti.

Jan Luyken, Christoph Weigel Caspar Luyken, ca. 1700, prent, RP-P-1896-A-19368-1802

Een landschap tijdens een onweer. Het regent en bliksemt. Op de voorgrond enkele reizigers die zich trachten te beschermen tegen de regen en de wind. Op de achtergrond een stad.