Edouard Kleinmann Henri de Toulouse-Lautrec, 1893, prent, RP-P-1949-563

Acteurs Jules Charles Truffier en Marguerite Moreno zitten op stoelen op het podium in toneelstuk Les femmes savantes.

Edouard Kleinmann Henri de Toulouse-Lautrec, 1895, prent, RP-P-1949-599

Portret van zangeres Marcelle Lender en zanger Numa Auguez tijdens een optreden in de operette La Chanson de Fortunio in het Théâtre des Variétés.

Edouard Kleinmann Henri de Toulouse-Lautrec, 1895, prent, RP-P-1949-602

Portret van zangeres May Belfort met loshangend haar. Aan haar houding en de lichtval op haar gezicht kan afgelezen worden dat zij op het podium staat tijdens een optreden. De kunstenaar bracht met enkele streken van het krijt schaduw aan op de achtergrond door het krijt in de lengte plat over de…

Edouard Kleinmann Henri de Toulouse-Lautrec, 1894, prent, RP-P-1949-589

Actrice Marthe Brandès en acteur Charles Le Bargy op het toneel tijdens een scène in het atelier van beeldhouwer Cardevent in het toneelstuk Les Cabotins. De acteurs hebben onenigheid zoals duidelijk blijkt uit lichaamshoudingen en gelaatsuitdrukkingen.

Ancourt Henri de Toulouse-Lautrec (H. Stern) , Edouard Kleinmann, 1895, prent, RP-P-1949-596

Portret van actrice Marcelle Lender terwijl zij de boléro danst in de komische opera Chilpéric. In haar handen houdt zij castagnettes.

Edouard Kleinmann Henri de Toulouse-Lautrec, 1895, prent, RP-P-1949-604

Portret van actrice Luce Myrès staand met opengevouwen waaier. Haar gezicht wordt van onder beschenen door het licht van het podium.

Edouard Kleinmann Henri de Toulouse-Lautrec, 1894, prent, RP-P-1949-590

Actrice Marthe Brandès en acteur Louis-Pierre Leloir spelen hun rol in scène met huiselijke twist in toneelstuk Les Cabotins. Zij speelt een jaloerse en niet meer zo jonge vrouw, hij speelt een oude saaie geleerde man.

Edouard Kleinmann Henri de Toulouse-Lautrec, 1893, prent, RP-P-1940-169

De acteurs André Antoine en Fermin Gémier zijn heel schetsmatig weergegeven in hun rollen in het toneelstuk Une Faillite. De figuur links steekt als een donker silhouet af tegen het toneel.

Edouard Kleinmann Henri de Toulouse-Lautrec, 1895, prent, RP-P-1955-483

Portret van actrice Léonie Yahne in haar kleedkamer, waarschijnlijk in de periode dat zij speelde in het toneelstuk L'Age difficile.

Edouard Kleinmann Henri de Toulouse-Lautrec, 1895, prent, RP-P-1949-564

Portret van zangeres en actrice Cecy Loftus met hoge hoed en wandelstok op een podium in een theater. De figuur van de vrouw is slechts schetsmatig weergegeven maar haar gezicht toont meer details waardoor de gelaatsuitdrukking onder de rand van de hoge hoed goed zichtbaar is.