Shôutei Goshû, Shinratei Manzô Keisai Eisen, 1827, prent, RP-P-1958-528

Een vrouw die op het punt staat om het eerste water (wakamizu ) in het nieuwe jaar uit de put te halen, helpt een jongetje zijn vlieger uit een pruimenboom te halen. Het karakter op de vlieger staat voor het jaar van de beer. Links twee gedichten.

attributed to Keisai Eisen, na 1800 - in of voor 1848, prent, RP-P-2008-239

Man en vrouw, onder dekens liggend op veranda bij volle maan. De vrouw, in haar linker hand een rol tissues houdend, reikt met haar rechter hand onder de dekens; over haar paarse kimono ligt een gekalligrafeerde tekst.

Keisai Eisen, ca. 1828, prent, RP-P-2007-239

Man en vrouw bedrijven de liefde onder een parasol, in een boot.

Shinzantei Katsumi, Shingyôtei Nakato Keisai Eisen, 1825, prent, RP-P-1958-601

Negen sake-vaten met een aan er bovenop. In de voorgrond een kip met haar kuikens. De haan refereert naar het nieuwe jaar van de haan. Met drie gedichten.

Moritaya Keisai Eisen, ca. 1828, prent, RP-P-2008-210B

Vrouw in kimono met vleermuis- en schelppatroon, voorovergebogen in de wind, bij een boom vol met roze kersenbloesem; op de grond afgewaaide blaadjes. (bijinga)

Tsutaya Kichizo Keisai Eisen, ca. 1826, prent, RP-P-2008-243

Knielende courtisane, kijkend naar kistje bij drie gestapelde blauwe kussens met herfstblad motief. Cartouche rechtsboven met gezicht op pleisterplaats in berglandschap.

Takenouchi Magohachi Keisai Eisen (Hoeido), 1838 - 1842, prent, RP-P-1952-196

Reizigers op een zigzaggende weg over een vlakte met de besneeuwde berg Fuji op de achtergrond.

Yamadori Enryoka, Shôraitei Kadoyoshi Keisai Eisen, 1830, prent, RP-P-1958-537

Een miniatuur pruimenbloesem boompje in pot gedecoreerd met een tijger. Naast de koto ligt op een paars doek het doosje waarin de plectrums voor de koto bewaard worden. Met vier gedichten.

Hamabe Akihito, Hamabe Matsushige Keisai Eisen, 1825, prent, RP-P-1991-547

Een vrouw draagt een jongetje op de rug en kijkt toe hoe haar andere zoon de haan en de hen voert. Achter haar staat een pruimenbloesem. Met drie gedichten.

Tameiya Zembei Keisai Eisen, ca. 1828, prent, RP-P-1996-44

Geisha in een oudroze kimono, tegen een blauwe achtergrond met gekalligrafeerde teksten. Linksboven een waaiervormig cartouche met de afbeelding van een acteur. De prent is een toespeling op oude liederen gerelateerd aan de plezier wijken en het kabuki theater. De kalligrafie in de achtergrond is…