Oscar van Alphen, 1983, documentaire foto, NG-1984-7-37

Gezicht op kerk waarvan de klok op de toren 15 minuten over negen aangeeft en boven de twee deuren in de kerkgevel opschriften zijn geplaatst.

Oscar van Alphen, 1983, documentaire foto, NG-1984-7-34

Mensen op weg naar de ochtenddienst in een Kerk van de Gereformeerde Bond in Alblasserwaard. In deze zeer orthodoxe streek is het niet ongewoon dat men twee keer op een dag, zowel 's ochtends als 's avonds, naar de kerk gaat.

Oscar van Alphen, 1983, documentaire foto, NG-1984-7-39

Uitgaan van de Nederlands Hervormde Kerk in de Alblasserwaard. De kerk behoort tot de Gereformeerde Bond, de meest orthodoxe vleugel van de Nederlands Hervormde Kerk.

Oscar van Alphen, 1983, documentaire foto, NG-1984-7-41

Gezicht op een Kerk van de Gereformeerde Bond in het landschap van de Alblasserwaard. De Gereformeerde Bond is de meest orthodoxe vleugel van de Nederlands Hervormde Kerk.

Oscar van Alphen, 1983, documentaire foto, NG-1984-7-36

Gezicht op een grote kerk met een uurwerk op de toren. Bij de kerk staan drie auto's geparkeerd en links een overdekte waterput. De kerk is van de Gereformeerde Bond in Alblasserwaard. De Gereformeerde Bond staat bekend als de meest orthodoxe vleugel van de Nederlands Hervormde Kerk.

Oscar van Alphen, 1983, documentaire foto, NG-1984-7-43

In de orthodox hervormde streek van de Alblasserwaard houdt men vast aan de zondag als de dag des Heren. Men onthoudt zich van alle niet noodzakelijke arbeid. De wandeling na de kerkdienst vormt een traditie.

Oscar van Alphen, 1983, documentaire foto, NG-1984-7-35

Een gearmd paar is op weg naar de ochtenddienst in een Kerk van de Gereformeerde Bond in Alblasserwaard. De Gereformeerde Bond staat bekend als de meest orthodoxe vleugel van de Nederlands Hervormde Kerk.

Oscar van Alphen, 1983, documentaire foto, NG-1984-7-38

Ingang van een kerk van de Gereformeerde Bond in de Alblasserwaard. De Gereformeerde Bond is de meest orthodoxe vleugel van de Nederlands Hervormde Kerk.

Oscar van Alphen, 1983, documentaire foto, NG-1984-7-40

Na de ochtenddienst verlaten de mensen de Kerk van de Gereformeerde Bond in Alblasserwaard. De Gereformeerde Bond staat bekend als de meest orthodoxe vleugel van de Nederlands Hervormde Kerk.