Romeyn de Hooghe, 1698 - 1700, prent, RP-P-1908-4758

Frontispice met allegorische voorstelling van Willem III te paard. Prudentia houdt de teugels van zijn paard vast, Brittannië reikt hem de kroon.

Arnout Leers Romeyn de Hooghe (II), 1691, prent, RP-P-OB-76.289

Allegorische frontispice met portret van stadhouder-koning Willem III. De Hollandse Maagd met personificaties van Eendracht, Architectuur, Schilderkunst en Faam.

Arnout Leers Romeyn de Hooghe (II), 1691, prent, RP-P-OB-55.164

Allegorische frontispice met portret van Willem III. De Hollandse Maagd met personificaties van Eendracht, Architectuur, Schilderkunst en Faam.

Jacques Callot, 1632 - 1636, prent, RP-P-OB-20.688

Maria ontvangt bij de hemelpoort een stoet heiligen (onder wie Barbara en Catharina). Achter haar bevinden zich er al velen in de hemelse zaligheid. Onder deze voorstelling een Latijnse spreuk in cartouche. Deze prent is het frontispice voor een serie prenten met voorstellingen van de heiligen en de…

Arnout Leers Romeyn de Hooghe (II), 1691, prent, RP-P-OB-76.290

Johannes van Oosterwyk Matthijs Pool, 1716, prent, BI-B-FM-065-1

Frontispice met een portret van Johan Willem Friso, prins van Oranje-Nassau, ten halven lijve in wapenrusting in ovaal. Illustratie in de Nederlandse vertaling uit 1716 van J. Lamigue, Het leven van Zyne Hoogheit Johan Willem Friso.

mogelijk Romeyn de Hooghe, 1685 - 1695, prent, RP-P-1902-A-22895

Spotprent op de hebzucht en de rijkdom van de katholieke geestelijkheid. Een aantal monniken persen geldstukken uit het lichaam van Christus. Onderaan een 16-regelig Frans vers.