Jacob Houbraken, Jan Maurits Quinkhard Barent de Bakker, 1762, prent, RP-P-1907-2957

Jacob Houbraken, Jan Maurits Quinkhard Barent de Bakker, 1762, prent, RP-P-1907-2956

Jan Maurits Quinkhard Jacob Houbraken, 1755 - 1757, prent, RP-P-OB-48.911

Portret ten halven lijve naar links van Bernard Sebastiaan Cremer in een ovaal. Onder het portret een leeg cartouche voor zijn naam.

Arnold Hoogvliet Jacob Houbraken, 1746 - 1780, prent, RP-P-OB-48.328

Portret ten halven lijve van Johan Temmink in een architectonisch ovaal met randschrift in het Latijn. Het portret staat in een nis, met onder de onderste plint een zesregelig vers in het Nederlands.

Janus Grotius Jacob Houbraken, 1759, prent, RP-P-OB-48.872

Portret ten halven lijve van Pieter Burman in een ovale omlijsting, waarbij zijn rechterhand over de rand steekt. Het portret rust op een piëdestal waarop zijn naam en gegevens in drie regels in het Latijn. Daaronder een achtregelig vers in het Latijn.

Jodocus Johannes Struchtmeyer, Rutger Schutte Jacob Houbraken, 1757, prent, RP-P-OB-48.912

Portret ten halven lijve naar links van Bernard Sebastiaan Cremer in een ovaal, met randschrift in het Latijn. Onder het portret een cartouche waarop een vierregelige tekst in het Latijn en een tekst in twee kolommen met elk vier regels in het Nederlands.

anoniem, Jacobus Philippus d' Orville Jacob Houbraken, ca. 1756, prent, RP-P-1894-A-18444

Portret ten halven lijve van Johannes Burman, achter een plint, waarbij zijn linkerhand over de rand steekt. Op de plint zijn naam en gegevens in twee regels in het Latijn. Daaronder een achtregelig vers in het Latijn. Rondom het portret een afdruk van een tweede plaat met een ornamentele rand.

B.G. Homoet Pieter Tanjé, 1753, prent, RP-P-OB-65.093

Portret van Petrus Noordbeek, predikant te Amsterdam, staande bij een opengeslagen bijbel.

Hendrik Momma, Berendina van Rensinck-Hoffman Jacob Houbraken, 1750 - 1755, prent, RP-P-1909-1086

Wilhelmus van Eenhoorn op 56-jarige leeftijd, ten halven lijve in een architectonische toogvormige omlijsting met achter hem een boekenkast. Onder het portret zijn naam en gegevens twee achtregelige verzen in het Nederlands.

Monogrammist JBV Pieter Tanjé, 1716 - 1761, prent, RP-P-1938-88

Portret van Willem Smits, monnik van de orde van de Recolletten en bijbeluitlegger. Onderaan in de marge een vierregelig vers in het Latijn.