Crispijn van den Queborn, 1643, prent, RP-P-1938-2026

In een interieur zit de Griekse filosofe Hipparchia van Maroneia bij een tafel waarop vele boeken liggen. Haar toekomstige man Krates van Thebe vraagt haar ten huwelijk. Bladzijde uit een boek met tekst op recto en verso.

Jacob Gerritsz. Cuyp Crispijn van den Queborn, 1643, prent, RP-P-1938-2027-D(1)

Het wapenschild voor de maagden wordt door twee putti, die omgeven worden door wijnranken, vastgehouden. Het schild toont een tong op wijnbladeren. In de tekst is beschreven welke kwaliteiten deze tong bezit. Bladzijde uit een boek met tekst op recto en verso.

Daniël van den Bremden, ca. 1635 - 1537, prent, RP-P-1878-A-653

Lycoris zakt door het ijs. Elpenor haar geliefde probeert haar te redden en springt ook in het water. Een jongen brengt een ladder en probeert het stel uit het water te trekken. Bladzijde uit een boek met tekst op recto en verso.

Daniël van den Bremden, ca. 1635 - 1537, prent, RP-P-1878-A-656

De Egyptische farao Psammetichus zit op een troon in zijn troonzaal omgeven van medewerkers. Een adelaar vliegt in het paleis en werpt een vrouwenschoen in de schoot van de farao. Bladzijde uit een boek met tekst op recto en verso.

Crispijn van den Queborn, 1643, prent, RP-P-1938-2029

In een arena vechten twee vrouwen tegen elkaar met schild en degen, onder het toeziend oog van publiek. Bladzijde uit een boek met tekst op recto en verso.