weduwe en erven Hillebrant Jacobsz. van Wouw Crispijn van den Queborn (I), 1623, prent, RP-P-OB-103.926

Portret van Willem I in een ovaal met randschrift. Geheel in een omlijsting met vruchtenguirlandes. In de ondermarge vier regels Nederlandse tekst.

Crispijn van den Queborn, 1637, prent, RP-P-OB-73.342

Mozes wijst met zijn staf omhoog naar de koperen slang op de staak. Mannen, vrouwen en kinderen kijken naar de koperen slang om zo in leven te blijven. Num. 21:6-9.

Crispijn van den Queborn, 1637, prent, RP-P-OB-73.347

Cupido heeft een pijl in het hart van een jonge vrouw geschoten en kijkt geschrokken toe hoe zij sterft. Een dokter voelt haar pols en houdt een fles met vloeistof in zijn hand. Op de achtergrond een tafelend liefdespaar, waarvan de man een pijl, die de dood op hem afvuurde, in zijn rug heeft. De…

Crispijn van den Queborn, 1637, prent, RP-P-OB-73.344

In een vertrek vraagt Philetas Psyche ten huwelijk, terwijl hij naar de roos op zijn hoed wijst. In de deuropening slaan elegant geklede figuren het aanzoek gade. Naast het bed zit een hond. Bladzijde uit een boek met tekst op recto en verso.

Crispijn van den Queborn, 1643, prent, RP-P-1938-2026

In een interieur zit de Griekse filosofe Hipparchia van Maroneia bij een tafel waarop vele boeken liggen. Haar toekomstige man Krates van Thebe vraagt haar ten huwelijk. Bladzijde uit een boek met tekst op recto en verso.

Jacob Gerritsz. Cuyp Crispijn van den Queborn, 1643, prent, RP-P-1938-2027-D(1)

Het wapenschild voor de maagden wordt door twee putti, die omgeven worden door wijnranken, vastgehouden. Het schild toont een tong op wijnbladeren. In de tekst is beschreven welke kwaliteiten deze tong bezit. Bladzijde uit een boek met tekst op recto en verso.

Abraham van Waesberge Crispijn van den Queborn (I) , Jan Jacobsz Schipper, 1647, prent, RP-P-OB-104.179

Portret van Maurits in een ovaal met randschrift. In de ondermarge zijn naam.

Crispijn van den Queborn, 1637, prent, RP-P-OB-73.343

Soldaten met getrokken zwaarden doden in opdracht van Herodes alle jongetjes jonger dan twee jaar in de wijde omgeving van Bethlehem. De soldaten trekken de kinderen uit de armen van hun moeders die zich heftig verweren. Bladzijde uit een boek met tekst op recto en verso.

Abraham van Waesberge Crispijn van den Queborn (I) , Jan Jacobsz Schipper, 1647, prent, RP-P-OB-103.903

Portret van Willem I in een ovaal met randschrift. In ondermarge vijf regels Nederlandse tekst.

Crispijn van den Queborn, 1637, prent, RP-P-OB-73.341

Adam begroet Eva in het paradijs. Bladzijde uit een boek met tekst op recto en verso.

Einde van alle 16 resultaten Terug naar boven