Aanbidding der koningen

Raphaël Sadeler (I), naar Jacopo Bassano, 1598, prent, RP-P-H-L-17

Maria en Jozef tonen het Christuskind aan de drie koningen. De drie knielen en bieden het kind hun geschenken aan. In de lucht vliegen twee engelen.

Aanbidding der koningen

Raphaël Sadeler (I), naar Jacopo Bassano, 1598, prent, RP-P-OB-7523

Portret van Giambologna

Gijsbert van Veen, 1589, prent, RP-P-OB-15.715

De beeldhouwer en architect Giambologna (ook wel Jean Boulogne, Giovanni Bologna of Giovanni da Bologna genoemd) op zestigjarige leeftijd: buste naar rechts in ovaal. Het ovaal is gevat in architecturale omlijsting met twee hermen links en rechts en twee bazuinen op het gebroken fronton.

Johannes de Doper met lam in een…

Valentin Lefebvre, naar Titiaan, 1682, prent, RP-P-H-H-1179

Landschap met Johannes de Doper als kind, zittend links op de voorgrond met een lam in zijn armen. Rechts loopt een pad langs de rivier, op de achtergrond een stad. De prent maakt deel uit van een 53-delige serie prenten naar schilderijen van Titiaan en Veronese.