Bartholomeus Spranger Aegidius Sadeler, 1600, prent, RP-P-1940-1669

Gedenkprent voor de overleden vrouw van de schilder Batholomeus Spranger. Links Bartholomeus Spranger en rechts zijn vrouw Christina Muller. De twee portretten worden omringd door de personificaties van de vrije kunsten, het geloof, de tijd, de dood en de roem.

anoniem, Marcus Gheeraerts Aegidius Sadeler (I), 1608 - 1679, prent, RP-P-1907-4078

Een wolf zit tegenover een geitenbok en een schaap. De fabel beschrijft hoe de wolf tracht de vriendschap tussen de geit en het schaap te verbreken. De moraal van het verhaal leert dat echte vriendschap waardevol is.

anoniem, Marcus Gheeraerts Aegidius Sadeler (I), 1608 - 1679, prent, RP-P-1907-4073

Op de voorgrond een vos en een haas. Op de achtergrond rent een hond achter een haas terwijl de vos toekijkt. De fabel beschrijft hoe de vos door een hond met de dood wordt bedreigd. Hij overtuigt de hond op een haas te gaan jagen. De moraal van het verhaal waarschuwt voor slechte vrienden.

Joos van Winghe, Aegidius Sadeler Johan Barra, 1591 - 1629, prent, RP-P-OB-26.483

Apostel Andreas staat met schriftrol naast vis. Onder de voorstelling staat een Latijnse regel uit de apostolische geloofsbelijdenis.

Joos van Winghe, Aegidius Sadeler Johan Barra, 1591 - 1629, prent, RP-P-OB-26.488

Apostel Filippus leest in boek. Onder de voorstelling staat een Latijnse regel uit de apostolische geloofsbelijdenis.

Joos van Winghe, Aegidius Sadeler Johan Barra, 1591 - 1629, prent, RP-P-OB-26.490

Apostel Judas Taddeüs met pelgrimsstaf op zendingsreis. Onder de voorstelling staat een Latijnse regel uit de apostolische geloofsbelijdenis.

Ferdinand II (Duits keizer), Ferdinand II Aegidius Sadeler (Duits keizer), 1629, prent, RP-P-1880-A-4579

Stamboom van het Habsburgse huis met onderaan Rudolf I van Habsburg. De prent behoort tot een serie bestaande uit zes prenten, waarvan één titelprent.

Marcus Christoph Sadeler, Ferdinand II Aegidius Sadeler (Duits keizer), 1629, prent, RP-P-1893-A-18030B

Stamboom van het Habsburgse huis met bovenaan Maximiliaan I.

Rudolf II van Habsburg Aegidius Sadeler (Duits keizer) , Christoph baron van Lobkowitz Popel, 1607, prent, RP-P-OB-70.089B

Jaarmarkt in de Vladislavsky-zaal van het oude koninklijke paleis te Praag. Rechts staan kasten tegen de muur. Er lopen veel bezoekers rond. Onder de voorstelling een vijfregelige, Latijnse tekst en een drieregelige opdracht.

Paul Bril Aegidius Sadeler, 1615, prent, RP-P-OB-7032

Italiaans landschap tijdens de maanden maart en april. Links op de voorgrond wordt hout gesprokkeld. Rechts wordt een tuin aangelegd. Op de achtergrond een architectonische tuin. Bovenaan links en rechts de tekens van de zodiak: het sterrenbeeld Ram en het sterrenbeeld Stier.