1.030 resultaten gevonden

Hendrick Goltzius, 1597, prent, RP-P-OB-10.353

Frederik de Vries (gest. 1613) was door zijn vader, de schilder Dirck de Vries, aan de zorg van Goltzius toevertrouwd. Goltzius maakte een portret van de jongen samen met een hond, en stuurde dit naar Frederiks vader, die in Venetië verbleef. De jachthond, die vaak door Goltzius is getekend, was…

Hendrick Goltzius, 1592, prent, RP-P-1890-A-15525

Een serie van negen muzen. Vier regels Latijn van Franco Estius in marge onder prent.

Hendrick Goltzius, 1582, prent, RP-P-OB-10.092

Elkaar kussende naakte man en vrouw, gezeten in landschap op kleed gedrapeerd op de grond. Zij houdt bokaal met munten in hand. Prent uit een serie van vier. Onder elke prent uit deze serie twee regels Latijn en twee regels Nederlands.

Hendrick Goltzius, 1593 - 1597, prent, RP-P-OB-10.035

Maria, ten halven lijve in ovaal afgebeeld met het Christuskind in de armen. Deze compositie wordt aan de onderkant omlijst door een maansikkel.

Hendrick Goltzius, 1596, prent, RP-P-OB-10.047

Christus zwevend bij de ingang van zijn graf, alwaar de drie Maria's en een aantal slaperige soldaten toekijken. Een engel zit op het weggeschoven grafdeksel. Deze prent is onderdeel van een serie van twaalf passievoorstellingen.

Hendrick Goltzius, 1589, prent, RP-P-OB-10.054

De heilige Andreas ten halven lijve, een Andreaskruis naast zich. In marge onder de prent enkele regels Latijn. Prent uit een serie van veertien.

Hendrick Goltzius, 1589, prent, RP-P-OB-10.059

De heilige Thomas ten halven lijve, een speer in de rechterhand. In marge onder de prent twee regels Latijn. Prent uit een serie van veertien.

Hendrick Goltzius, 1589, prent, RP-P-OB-10.061

De heilige Jakobus de Mindere ten halven lijve, een hoedenmakersboog (?) achter zijn rechterschouder. In marge onder de prent enkele regels Latijn. Prent uit een serie van veertien.

Hendrick Goltzius, 1582, prent, RP-P-OB-10.066

De heilige Maria Magdalena ten halven lijve weergegeven in ovaal. Op de achtergrond rechts is Maria Magdalena nogmaals te zien, geknield onder Christus aan het kruis

Hendrick Goltzius, 1580 - 1584, prent, RP-P-OB-10.097

Concordia en Pax op de voorgrond; op de achtergrond rechts is een gebouw te zien. Prent uit een serie van vier. Op elk blad is een combinatie te zien van twee deugden. Onder elke prent uit deze serie een regel Latijn.