Gillis van Scheyndel (I) , Johannes Pietersz. Berendrecht, 1618 - 1645, prent, RP-P-OB-15.076

Vijf mannen kijken toe hoe een kuiper voor zijn werkplaats een ton maakt. Volgens het gedicht dat mogelijk onderdeel van de prent was, spreekt de tonnenmaker met een edelman, dokter, pastoor, politicus en krijgsman.

Gillis van Scheyndel (I) , Johannes Pietersz. Berendrecht, 1618 - 1638, prent, RP-P-OB-15.095

Een vrouw met een mand om haar arm loopt naar rechts. Op de achtergrond een brug met enkele figuren en scheepsmasten. De prent maakt deel uit van een serie van 32 prenten met genretaferelen.

Gillis van Scheyndel (I) , Johannes Pietersz. Berendrecht, 1620 - 1624, prent, RP-P-OB-15.165

Een jonge vrouw uit Hoorn, gekleed in klederdracht, staat naast een huis aan de waterkant. In de vaart ligt een boot met hooi. De prent maakt deel uit van een serie van acht jonge vrouwen in Noord-Hollandse klederdrachten.

Gillis van Scheyndel (I), 1640 - 1653, prent, RP-P-OB-15.122

Een glooiend landschap in de schemering. Op de voorgrond een ruiter en een lopende man. Op de achtergrond twee figuren met een knapzak over de schouder. De prent maakt deel uit van een serie van zeven landschappen.

Gillis van Scheyndel (I) , Johannes Pietersz. Berendrecht, 1618 - 1645, prent, RP-P-OB-15.127

Het Gezicht. Bij een stenen brug voor een stad proberen drie marskramers goederen te verkopen. De prent maakt deel uit van een serie van landschappen met de vijf zintuigen.

Gillis van Scheyndel (I) , Gerhard Verstegen, 1625, prent, RP-P-1884-A-8180

In een vertrek staan verschillende rijk uitgedoste katholieke Romeinen bij een tafel. Op de grond liggen verscheurde brieven en een zwaard. Boven de deuropening de Latijnse titel: Ruina Monarchiei Rom. Inperij (ondergang van de Romeinse monarchie).

Gillis van Scheyndel (I) , Gerhard Verstegen, 1625, prent, RP-P-1884-A-8185

De uitverkorenen worden met hulp van engelen, achter Christus aan, naar boven geleid.

Gillis van Scheyndel (I) , Joost Hartgers, 1644, prent, RP-P-1894-A-18386

Titelpagina voor het boek "Willige Wysheijd", met een allegorische bruiloft. Op de voorgrond een gedekte tafel waar putti aan zitten en links twee palmbomen met schilden.

anoniem, Claes Jansz. Visscher Gillis van Scheyndel (I) (II), 1624, prent, RP-P-1891-A-16393-X

In een glooiend landschap bevinden zich verschillende wandelaars tussen het geboomte. De prent maakt deel uit van een serie met twaalf landschappen met figuren.

Gillis van Scheyndel (I) , Jan Porcellis, Johannes Pietersz. Berendrecht, 1618 - 1645, prent, RP-P-OB-60.158