Hendrick Goltzius, 1597, prent, RP-P-OB-10.042

Christus, zittend op een verhoging in een bebouwde omgeving, krijgt een doornenkroon op het hoofd geduwd. Deze prent is onderdeel van een serie van twaalf passievoorstellingen.

Cornelis Visscher (II) , Frederik de Wit, Pieter Claesz. Soutman, 1650, prent, RP-P-OB-62.071

Christus troont met een kruis op de titel en wordt geflankeerd door Paulus en Petrus, die beiden naar Hem wijzen. Onder de titel de personificatie van het Katholieke Geloof, die de personificaties van Afgunst en Oorlog heeft geketend. Titelprent voor een reeks Nederlandse heiligen.

Hendrick Goltzius, 1596, prent, RP-P-OB-10.047

Christus zwevend bij de ingang van zijn graf, alwaar de drie Maria's en een aantal slaperige soldaten toekijken. Een engel zit op het weggeschoven grafdeksel. Deze prent is onderdeel van een serie van twaalf passievoorstellingen.

Hendrick Goltzius, Frederik de Wit Nicolaes de Bruyn, na ca. 1592 - in of na ca. 1605, prent, RP-P-1881-A-4845

Een beeld van Hercules met zijn zoon Telephos op zijn arm. Over Hercules schouder hangt zijn leeuwenhuid en het kind speelt met de kop van de leeuw. Op de inscriptie op de sokkel van het beeld wordt Hercules geassocieerd met de Romeinse keizer Commodus die probeerde Hercules moed en kracht te…

Frederik de Wit Gerrit Bleker, 1638, prent, RP-P-1885-A-8755

Jakob praat met Rachel bij de bron in Haran. Achter hen zitten de andere herderinnen te kletsen. Het vee drinkt uit de waterbakken bij de bron.

Hendrick Goltzius, 1596, prent, RP-P-OB-10.040

Christus wordt voorgeleid aan Pilatus. Deze prent is onderdeel van een serie van twaalf passievoorstellingen.

Hendrick Goltzius, 1596 - 1598, prent, RP-P-OB-10.045

Christus aan het kruis tussen twee andere gekruisigden. Aan de voet van het kruis onder anderen de drie Maria's, Longinus met zijn lans en (wat verder van Christus af) de soldaten die dobbelen om zijn kleding. Deze prent is onderdeel van een serie van twaalf passievoorstellingen.

Hendrick Goltzius, 1598, prent, RP-P-1886-A-10976

Christus gebruikt met zijn discipelen het Laatste Avondmaal in een architectonische omgeving. Deze prent is onderdeel van een serie van twaalf passievoorstellingen.

Hendrick Goltzius, 1598, prent, RP-P-OB-10.038

Christus wordt door soldaten gevangen genomen in de hof van Getsemane. Judas kust hem op de wang. Op de voorgrond hakt Petrus Malchus een oor af. Deze prent is onderdeel van een serie van twaalf passievoorstellingen.

Cornelis Visscher (II), 1655 - 1706, prent, RP-P-OB-62.101

Een rattengifverkoper met zijn hond en knecht. De jongen houdt een staf met een rattenkooi vast. De verkoper draagt een tas en gereedschap met zich mee, op zijn mantel loopt een rat. Op een kist die hij op zijn heup draagt staan de wapens van Leiden en Amsterdam.