anoniem, 1681, munt, NG-VG-1-1292-A

Zilveren munt. Voorzijde: twee ineen geslagen handen, het oog van de Voorzienigheid en vrijheidshoed binnen omschrift. Keerzijde: wapenschild binnen omschrift.

anoniem, 1694, historiepenning, NG-VG-1-1651

Zilveren penning. Voorzijde: veldheer in Romeinse toga met commandostaf en wapenschild, op achtergrond gezicht op stad binnen omschrift. Keerzijde: opschrift binnen omschrift

anoniem, 1672, noodmunt, NG-VG-4-354

ruitvormige noodmunt met afgeronde hoeken. Voorzijde: gekroond wapenschild (kleine stempel) tussen waardeaanduiding binnen omschrift. Keerzijde: opschrift "den 9 Iuly 1672 is groningen van de Ceulse en Munsterse Volkeren belegert en weder verlaten den 17 Aug: den 20 decembr. 1672 hebben de…

anoniem, 1672, noodmunt, NG-VG-4-359

Ruitvormige zilveren noodmunt van 25 stuivers met afgeronde hoeken. Voorzijde: gekroond wapenschild tussen waardeaanduiding binnen omschrift. Keerzijde: opschrift "Anno Gronningen is belegert den 9 July en Verlaten den 17 Augusti 1672"

anoniem, 1672, munt, NG-VG-4-361

ruitvormige noodmunt met afgeronde hoeken. Voorzijde: gekroond wapenschild tussen waardeaanduiding binnen omschrift. Keerzijde: opschrift "Berent qwam hijr Oock om Groningen Te winnen Maer hij most weder Voort wat baet hem te beginnen"

attributed to Oedt van Sickinge, 1623, kleed, BK-KOG-9

Kleed van linnen in filetwerk met een rand van kloskant, met voorstelling van de wapens Sickinge en Jongema. Initialen OVS wellicht van Groningse Oedt van Sickinge, die in dat geval het kleed voor haar ouders zou hebben gemaakt. Gedateerd 1623.

anoniem, 1621, poortfacade, BK-NM-8640

Buitenfront van de voormalige Herenpoort te Groningen, bestaand uit gebeeldhouwd fries, boogstenen met leeuwkoppen, en jaartalsteen: 1621, architraaf, kroonlijst, basement en kapiteel.

anoniem, 1672, noodmunt, NG-VG-4-366

Ruitvormige, zilveren noodmunt van 6 ¼ stuivers. Voorzijde: gekroond wapenschild tussen waardeaanduiding binnen omschrift. Keerzijde: opschrift.

Claes Muntinck, ca. 1688 - ca. 1689, beker, BK-KOG-1675

Dobbelbeker van zilver. De kelk rust op een gladde, gewelfde voet, waarin een metalen dobbelsteen is opgesloten. Op de beker is een alliantie-wapen gegraveerd.

attributed to Egbert Loessinck, 1652 - 1653, beker, BK-KOG-1543

Beker van zilver met gevlochten stekelketting aan de voet. Op de beker gegraveerd de figuren der Drie Koningen in cartouches van kwabornament afgewisseld door vruchtslingers.