Portret van bisschop Arthur Lake

Theodor de Bry, naar Jean Jacques Boissard, 1669, prent, RP-P-1910-354

Portret van de Engelse bisschop Arthur Lake, in ovaal met randschrift. Onder het portret een Latijns lofdicht.

Portret van Francesco Petrarca

Theodor de Bry, naar Jean Jacques Boissard, ca. 1597 - ca. 1599, prent, RP-P-1909-4346

Portret van de Italiaanse dichter Francesco Petrarca, in ovaal met randschrift. Onder het portret een lofdicht.

Hercules als leider van de muzen

Theodor de Bry, naar Jean Jacques Boissard, 1596, prent, RP-P-OB-31.429

Hercules als beschermheer en leider van de muzen. Hij is te herkennen aan zijn knots en de leeuwenhuid. Als beschermheer van de muzen draagt hij een lier in zijn hand.

Man met olielamp

Theodor de Bry, naar Jean Jacques Boissard, 1596, prent, RP-P-OB-31.389

Een man zit aan tafel bij een groot raam met uitzicht op een stad. Op tafel staat een olielamp die aangewakkerd wordt door twee engelen die uit de hemel op de lamp blazen.

Koken en eten uitdelen

Theodor de Bry, naar anoniem, 1591, prent, RP-P-BI-5297

Het eten dat in grote pannen warm gehouden wordt op het vuur wordt uitgedeeld en in schelpen geserveerd. Een man deelt de schelpen uit aan een groep mannen die op een halfronde bank zit. schijnbaar is het eten niet lekker want twee mannen spugen op de grond.

Man schuilt voor een hagelstorm

Theodor de Bry, naar Jean Jacques Boissard, 1596, prent, RP-P-OB-31.439

Een man schuilt voor een onweersbui met hagel. Hij zit op een stoel in een portaal van een groot huis..

Portret van Pierre Gautier Chabot

Johann Theodor de Bry, naar Jean Jacques Boissard, 1669, prent, RP-P-OB-31.451

Portret van de humanist Pierre Gautier Chabot, in ovaal met randschrift. Onder het portret een cartouche met een Latijns vers.

Riviergod zit aan het water

Theodor de Bry, naar Jean Jacques Boissard, 1596, prent, RP-P-OB-31.385

Een riviergod zit aan het water. Hij leunt tegen een kruik waaruit water vloeit. Op de achtergrond is een havenstad te zien. Twee jongens aan het vissen.

Portret van Ulrich Zasius

Theodor de Bry, naar Jean Jacques Boissard, 1669, prent, RP-P-1920-2097

Portret van de jurist Ulrich Zasius, in ovaal met randschrift. Onder het portret een lofdicht.

Vestaalse maagden bij een altaar…

Theodor de Bry, naar Jean Jacques Boissard, 1596, prent, RP-P-OB-31.431

Op een stenen altaar brandt een vuur ter ere van de godin Vesta. Bij het vuur zit een vrouw in een boek te lezen en over het vuur te waken. Onder een boog loopt een tweede vrouw, eveneens met een boek in haar handen. In nissen tegen de muur zijn beelden geplaatst.