Portret van Mathias Renz

Friedrich van Hulsen, 1649, prent, RP-P-1908-5178

Buste van Mathias Renz, naar rechts in een ovaal met randschrift in het Latijn.

Portret van bisschop Arthur Lake

Theodor de Bry, naar Jean Jacques Boissard, 1669, prent, RP-P-1910-354

Portret van de Engelse bisschop Arthur Lake, in ovaal met randschrift. Onder het portret een Latijns lofdicht.

Hercules als leider van de muzen

Theodor de Bry, naar Jean Jacques Boissard, 1596, prent, RP-P-OB-31.429

Hercules als beschermheer en leider van de muzen. Hij is te herkennen aan zijn knots en de leeuwenhuid. Als beschermheer van de muzen draagt hij een lier in zijn hand.

Man met olielamp

Theodor de Bry, naar Jean Jacques Boissard, 1596, prent, RP-P-OB-31.389

Een man zit aan tafel bij een groot raam met uitzicht op een stad. Op tafel staat een olielamp die aangewakkerd wordt door twee engelen die uit de hemel op de lamp blazen.

Portret van Francesco Petrarca

Theodor de Bry, naar Jean Jacques Boissard, ca. 1597 - ca. 1599, prent, RP-P-1909-4346

Portret van de Italiaanse dichter Francesco Petrarca, in ovaal met randschrift. Onder het portret een lofdicht.

Koken en eten uitdelen

Theodor de Bry, naar anoniem, 1591, prent, RP-P-BI-5297

Het eten dat in grote pannen warm gehouden wordt op het vuur wordt uitgedeeld en in schelpen geserveerd. Een man deelt de schelpen uit aan een groep mannen die op een halfronde bank zit. schijnbaar is het eten niet lekker want twee mannen spugen op de grond.

Man schuilt voor een hagelstorm

Theodor de Bry, naar Jean Jacques Boissard, 1596, prent, RP-P-OB-31.439

Een man schuilt voor een onweersbui met hagel. Hij zit op een stoel in een portaal van een groot huis..

Verloren zoon verspilt zijn erfenis

Hans Sebald Beham, 1540, prent, RP-P-OB-10.738

Boven de voorstelling staat de Latijnse bijbeltekst DISSIPAVIT SVBSTANCIAM SVAM VIVENDO LVXVRIOSE LUCE XV

Riviergod zit aan het water

Theodor de Bry, naar Jean Jacques Boissard, 1596, prent, RP-P-OB-31.385

Een riviergod zit aan het water. Hij leunt tegen een kruik waaruit water vloeit. Op de achtergrond is een havenstad te zien. Twee jongens aan het vissen.