Johannes Voorhout (I), ca. 1690 - ca. 1710, schilderij, BK-NM-1010-242

Schoorsteenstuk in een kamer van een poppenhuis; voorstellende de bijbelse historie van Christus die de kinderen zegent of letterlijk 'tot zich laat komen'. De scène vindt plaats voor de tempel in een bergachtige omgeving. Gesigneerd: J. v. hout (nog heel vaag).

Dirk Valkenburg, 1717, schilderij, SK-A-2097

Schouwstuk met een stilleven met een dode haas opgehangen aan een poot, een paar patrijzen, een jachthoorn en enkele andere attributen van de jacht op een stenen plint. Onderaan de plint een reliëf van putti met een festoen van bloemen en vruchten. Op de achtergrond een landschap.

anoniem, ca. 1800, schilderij, SK-C-1629

Koningin Dido is zittend afgebeeld. Met haar rechterarm maakt zij een theatraal gebaar terwijl een militair haar een op een schotel liggende dolk aanbiedt. Achter haar is een wenende dienares te zien.

Johannes Voorhout (I), ca. 1690 - ca. 1710, schilderij, BK-NM-1010-241

Schoorsteenstuk in de kraamkamer van een poppenhuis; voorstellende bijbelse historie van Farao's dochter, begeleid door twee hofdames, die het kindje Mozes vindt in een mandje aan de oever van de Nijl. De scène vindt plaats in een bergachtige omgeving, met links op de achtergrond gebouwen.

anoniem, ca. 1690 - ca. 1710, poppenhuisgoed, BK-NM-1010-359

Schoorstenstuk, vast aangebracht in de kinderkamer van een poppenhuis, voorstellende Jupiter, achteroverzittend op de grond, met in zijn linkerarm 'donder en een bliksemschicht'. Rechts is op de achtergrond een adelaar zichtbaar. Het schilderij wordt omlijst door een gladde vergulde profiellijst.

Jacob de Wit, 1746, schoorsteenstuk, BK-1958-81-1

Grisaille. Drie putti met druiventros en thyrsusstaf die het seizoen van de Herfst verbeelden. Afkomstig uit het huis aan de Keizersgracht 293 te Amsterdam.

Jacob de Wit, 1748, schilderij, BK-C-2007-1-A

Schoorsteenstuk met een voorstelling van De doop van de Kamerling (Handelingen 8:36-40). Onderdeel van de Beuningkamer.

Willem Hendrik Wilhelmus van Royen, ca. 1690 - ca. 1710, poppenhuisgoed, BK-NM-1010-243

Schoorsteenstuk in de zaal van een poppenhuis; op de voorgrond drie sierhoenders en een roodgroene papegaai, in een parkachtige omgeving met rechts een vijver, fontein en uitzicht op een villa met koepeldak. Gesigneerd: W.v. Rooye. (Hendrik Wilhelmus)

Pieter Terwesten Mattheus Terwesten, 1724 - 1725, schilderij, SK-A-2839

Papegaaien en spelende putti met bloemen en vruchten.

Augustinus Terwesten (II), 1741, schilderij, SK-A-2404

Allegorie op de vrede. Vrouwelijke personificatie van Vrede (of Venus), gezeten op een troon, een palmtak in de hand. Van boven komt een duif met een olijtakje aangevlogen. Linksonder zit een een putto met een helm, rechts een horen des overvloeds met vruchten.