Archiefkast domkapittel Utrecht

anoniem, 1500 - 1550, meubilair, BK-NM-125

Archiefkast van eikenhout. Twee doorgaande hoekstijlen en een middenstijl dragen aan ijzeren kruishengsels vier opgeklampte deuren. De door de kruising der klampen verkregen vierkanten zijn binnen ingekerfde cirkels Gotisch gebiljoend. Ieder paar deuren heeft twee ijzeren sloten met grendels. Een…

Paneel van notenhout

anoniem, ca. 1500 - ca. 1600, meubilair, BK-NM-12368

Paneel van notenhout (van een kast?), binnen een uitgediept liggende rechthoek in reliëf versierd met een cherub tussen twee dolfijnen, die in bladranken uitlopen. Er boven een schild, aan de onderkant een schuingestelde, in voluten eindigende bladrand met een rozet in het midden.

Vergulde profiellijst

, 1500 - 1599, schilderijlijst, SK-L-6048

Vergulde profiellijst De rug en de brede, vlakke bodem zijn zwart geverfd. In de hoeken van de bodem zijn arabesken op het zwart geschilderd. De zwarte verf gespikkeld, het lijkt een beschadiging.