Hendrick Goltzius, 1596, prent, RP-P-OB-10.047

Christus zwevend bij de ingang van zijn graf, alwaar de drie Maria's en een aantal slaperige soldaten toekijken. Een engel zit op het weggeschoven grafdeksel. Deze prent is onderdeel van een serie van twaalf passievoorstellingen.

Hendrick Goltzius, 1597, prent, RP-P-OB-10.042

Christus, zittend op een verhoging in een bebouwde omgeving, krijgt een doornenkroon op het hoofd geduwd. Deze prent is onderdeel van een serie van twaalf passievoorstellingen.

Albrecht Dürer, 1500 - 1524, prent, RP-P-OB-1781

Maria met het Christuskind op een ezel. Jozef houdt de ezel en een os vast.

Hendrick Goltzius, 1598, prent, RP-P-OB-10.038

Christus wordt door soldaten gevangen genomen in de hof van Getsemane. Judas kust hem op de wang. Op de voorgrond hakt Petrus Malchus een oor af. Deze prent is onderdeel van een serie van twaalf passievoorstellingen.

Hendrick Goltzius, 1596, prent, RP-P-OB-10.040

Christus wordt voorgeleid aan Pilatus. Deze prent is onderdeel van een serie van twaalf passievoorstellingen.

Hendrick Goltzius, 1596 - 1598, prent, RP-P-OB-10.045

Christus aan het kruis tussen twee andere gekruisigden. Aan de voet van het kruis onder anderen de drie Maria's, Longinus met zijn lans en (wat verder van Christus af) de soldaten die dobbelen om zijn kleding. Deze prent is onderdeel van een serie van twaalf passievoorstellingen.

Hendrick Goltzius, 1598, prent, RP-P-1886-A-10976

Hendrick Goltzius, 1597, prent, RP-P-OB-103.786

Christus wordt door Pilatus op een podium aan het volk getoond. Pilatus heeft aan het volk gevraagd of hij Christus of Barabbas zal vrij laten. Het volk roept dat Barabbas moet worden vrijgelaten, wat in het midden gebeurt, en dat Christus moet worden gekruisigd. Pilatus wast zijn handen in…

Albrecht Dürer anoniem, 1575 - 1625, prent, RP-P-OB-1772

Imitatie van Lucas van Leyden, een zogenaamd zelfportret van de kunstenaar, met initiaal en jaartal 1525. Onder het portret de tekst: Effigies Lucas Leidenis propria manu incidere.

Hendrick Goltzius, 1598, prent, RP-P-OB-10.036

Christus gebruikt met zijn discipelen het Laatste Avondmaal in een architectonische omgeving. Deze prent is onderdeel van een serie van twaalf passievoorstellingen. Handschrift op het blad onder de prent.

Einde van alle 18 resultaten Terug naar boven