Hendrick Goltzius, 1575 - 1607, prent, RP-P-H-M-18

De naakte Pluto en Proserpina in de onderwereld. Ze omhelzen elkaar. Achter Pluto de hellehond Cerberus. De prent is deel van een serie van godenparen en heeft een Latijns onderschrift.

Cornelius Schonaeus, Keizerlijk hof Jan Saenredam, 1575 - 1607, prent, RP-P-H-M-15

Judit stopt het pas afgeslagen hoofd van Holofernes in een zak, die wordt open gehouden door haar dienstmaagd. In haar rechterhand het zwaard. Achter haar de onthoofde Holofernes in zijn tent. De prent heeft een Latijns onderschrift.

Cornelius Schonaeus, Rudolf II van Habsburg Jan Saenredam (Duits keizer), 1601, prent, RP-P-1890-A-15594

Andromeda, de dochter van een Ethiopische koning, is vastgeketend aan een rots. Op de achtergrond verslaat Perseus het zeemonster zodat hij Andromeda kan komen redden.

Balthasarus Schonaeus Jan Saenredam, 1575 - 1607, prent, RP-P-OB-10.559

Op de voorgrond een vrouw in voorover gebogen houding. Op de achtergrond wordt zij door Christus genezen en kan zij weer rechtop staan De prent heeft een Latijns onderschrift en maakt deel uit van een prentserie met beroemde vrouwen uit het Nieuwe Testament.

Hendrick Goltzius, 1596, prent, RP-P-OB-10.576

Pallas zittend in haar wapenrusting op een wolk. Op de achtergrond rijdt Pallas in een door paarden voortgetrokken wagen. Onder de wolk verkeert Pallas in het gezelschap van de negen muzen en Pegasus.

Balthasarus Schonaeus, Robert de Baudous Jan Saenredam, 1584 - 1659, prent, RP-P-OB-10.562

De vrouw die aan bloedvloeiingen leed. Ze loopt gebukt met een wandelstok. Op de achtergrond geneest Christus de vrouw. De prent heeft een Latijns onderschrift en maakt deel uit van een prentserie met beroemde vrouwen uit het Nieuwe Testament.

Balthasarus Schonaeus Jan Saenredam, 1575 - 1607, prent, RP-P-OB-10.554

Maria Magdalena, huilend, met in haar hand een kruik met balsemolie. Op de achtergrond zalft zij de voeten van Christus wanneer hij te gast is bij Simon de Farizeeër. De prent heeft een Latijns onderschrift en maakt deel uit van een prentserie met beroemde vrouwen uit het Nieuwe Testament

Hendrick Goltzius, 1575 - 1607, prent, RP-P-OB-10.568

Jacques Razet Jan Saenredam, 1605, prent, RP-P-1944-3101

Eva biedt Adam een appel aan van de boom der kennis van goed en kwaad. Rond een tak van de boom is een slang gekronkeld die Eva een andere appel aanreikt. Rondom de boom enkele dieren (kat, hond, kikker, papegaai en vos). Op de achtergrond de schepping van Eva uit een rib van de slapende Adam. De…

Hendrick Goltzius Cornelius Schonaeus, 1594, prent, RP-P-OB-10.221

Een groep herders bewondert het Christuskind, dat in een voederbak in een stenen vertrek ligt. Maria knielt naast het kindje, Jozef staat erachter. Op de achtergrond de verkondiging aan de herders. Onder de voorstelling twee regels Latijn.