Hendrick Goltzius Ludovicus Siceram, 1623, prent, RP-P-1883-A-7065C

Christus wordt door soldaten gevangen genomen in de hof van Getsemane. Judas kust hem op de wang. Op de voorgrond hakt Petrus Malchus een oor af.

Hendrick Goltzius Ludovicus Siceram, 1623, prent, RP-P-1883-A-7065H

Christus wordt door Pilatus op een podium aan het volk getoond. Pilatus heeft aan het volk gevraagd of hij Christus of Barabbas zal vrij laten. Het volk roept dat Barabbas moet worden vrijgelaten, wat in het midden gebeurt, en dat Christus moet worden gekruisigd. Pilatus wast zijn handen in…

Hendrick Goltzius Ludovicus Siceram, 1623, prent, RP-P-1883-A-7065M

Christus zweeft bij de ingang van zijn graf met een overwinningsbanier in de hand. De drie Maria's staan bij de ingang van het graf en zien een engel op de weggeschoven steen zitten. Enkele soldaten schrikken en een paar liggen te slapen op de grond.

Hendrick Goltzius, Federico Borromeo Ludovicus Siceram, 1598, prent, RP-P-1883-A-7065A

Christus gebruikt met zijn discipelen het Laatste Avondmaal in een architectonische omgeving. Deze prent is onderdeel van een serie van twaalf passievoorstellingen.

Hendrick Goltzius Ludovicus Siceram, 1623, prent, RP-P-1883-A-7065F

Christus is vastgebonden aan een pilaar en wordt door twee mannen geslagen met een takkenbos en een gesel. Op de voorgrond bindt een man een bos takken bijeen.

Hendrick Goltzius Ludovicus Siceram, 1623, prent, RP-P-1883-A-7065K

Christus aan het kruis tussen de twee andere gekruisigden. Aan de voet van het kruis onder anderen de drie Maria's en Longinus met zijn lans. Op de voorgrond de soldaten die dobbelen om zijn kleding.

Hendrick Goltzius Ludovicus Siceram, 1623, prent, RP-P-1883-A-7065E

Christus wordt voorgeleid aan Pilatus, die op een troon zit.

Hendrick Goltzius Ludovicus Siceram, 1623, prent, RP-P-1883-A-7065D

Christus wordt voorgeleid aan de hogepriester Kajafas. Kajafas staat op een verhoging tussen twee fakkels en scheurt zijn kleed. Door de poort is het vuur op de binnenplaats zichtbaar waar Petrus zit.

Hendrick Goltzius Ludovicus Siceram, 1623, prent, RP-P-1883-A-7065I

Christus draagt het kruis naar Golgota. Veronica knielt naast hem en biedt hem een doek aan. Achter hen de stoet met onder andere Maria en Johannes. Op de achtergrond Jeruzalem.

Hendrick Goltzius Ludovicus Siceram, 1623, prent, RP-P-1883-A-7065B

Christus bidt in de hof van Getsemane. Een engel verschijnt aan hem en toont hem een kelk. Op de voorgrond drie slapende discipelen. Door de stadspoort rechts arriveert de groep soldaten.