George Hendrik Breitner, 1894, schilderij, SK-A-3584

Een meisje gekleed in een kimono, achterover liggend op een bank. Waarschijnlijk het model Geesje Kwak.

George Hendrik Breitner, 1896, schilderij, SK-A-3580

De Singelbrug bij de Paleisstraat te Amsterdam. Wintergezicht met figuren die de brug oversteken. Op de voorgrond een vrouw met voile en een bruine mantel afgezet met bont.

George Hendrik Breitner, 1885 - 1886, schilderij, SK-A-1328

Rijdende artillerie. Een groep ruiters komt een duin afgestormd. Dit werk is ook bekend onder de titel 'De Gele Rijders'.

George Hendrik Breitner, 1901, schilderij, SK-A-3585

Schepen in het ijs. Een rij schuiten aangemeerd bij een steiger, op de achtergrond grote schepen in de haven.

George Hendrik Breitner, 1892, schilderij, SK-A-4925

Gezicht op het Oosterpark te Amsterdam in de sneeuw. Op de voorgrond jonge rechte bomen, in de verte de omringende gebouwen. Waarschijnlijk geschilderd vanuit het atelier van Breitner en Witsen, het tegenwoordige Witsenhuis.

George Hendrik Breitner, ca. 1880 - ca. 1923, schilderij, SK-A-2977

Bouwwerkzaamheden in Amsterdam, misschien bij het Roelof Hartplein of het Wilhelmina Gasthuis. Links een man met een paard die heipalen aanvoert.

George Hendrik Breitner, 1897, schilderij, SK-A-3579

Gezicht op het Rokin en de Langebrug te Amsterdam.

George Hendrik Breitner, ca. 1903, schilderij, SK-A-2879

Gezicht op het Damrak te Amsterdam. Aan de wal liggen allerlei schepen. Boven de huizen van de Warmoesstraat de toren van de Oude Kerk.