Hendrick Goltzius, 1578 - 1582, prent, RP-P-OB-10.254

De Rechtvaardigheid, voorgesteld als een vrijwel naakte vrouw met een zwaard in de ene hand en een weegschaal in de andere. Deze prent is onderdeel van een prentserie van de zeven deugden, elk in de gedaante van een vrouwenfiguur met attributen, staand in een nis.

Hendrick Goltzius, 1578 - 1582, prent, RP-P-OB-10.251

Het Geloof, voorgesteld als een vrijwel naakte vrouw met een crucifix in de ene hand en een boek in de andere. Deze prent is onderdeel van een prentserie van de zeven deugden, elk in de gedaante van een vrouwenfiguur met attributen, staand in een nis.

Hendrick Goltzius, 1578 - 1582, prent, RP-P-OB-10.256

De Kracht, voorgesteld als een vrijwel naakte vrouw die een leeuwenhuid als cape draagt, de rechterarm om een pilaar geslagen. Deze prent is onderdeel van een prentserie van de zeven deugden, elk in de gedaante van een vrouwenfiguur met attributen, staand in een nis.

Antonius Thysius, Carel Allard Jonas Suyderhoef, 1673 - 1709, prent, RP-P-1910-2248

Portret van Constantijn van Oppyck l'Empereur, hoogleraar theologie aan de universiteit van Leiden en raadsheer van graaf Johan Maurits, op 50-jarige leeftijd. Onderaan in de marge twee vierregelige verzen in het Latijn.

Hendrick Goltzius, 1578 - 1582, prent, RP-P-OB-10.252

De Hoop, voorgesteld als een vrijwel naakte vrouw met een anker aan de voeten en armbanden of gebroken boeien om de polsen. Deze prent is onderdeel van een prentserie van de zeven deugden, elk in de gedaante van een vrouwenfiguur met attributen, staand in een nis.

Hendrick Goltzius, 1578 - 1582, prent, RP-P-OB-10.257

De Matigheid, voorgesteld als een vrijwel naakte vrouw, op de rug gezien, die water uit een kan in een glas giet. Deze prent is onderdeel van een prentserie van de zeven deugden, elk in de gedaante van een vrouwenfiguur met attributen, staand in een nis.

Hendrick Goltzius, 1578 - 1582, prent, RP-P-OB-10.255

De Voorzichtigheid, voorgesteld als een vrijwel naakte vrouw, op de rug gezien, met twee slangen in de rechterhand. Deze prent is onderdeel van een prentserie van de zeven deugden, elk in de gedaante van een vrouwenfiguur met attributen, staand in een nis.

Willem de Groot Jonas Suyderhoef (1597-1662) , Carel Allard, 1673 - 1709, prent, RP-P-1906-1561

Portret van Daniel Heinsius, hoogleraar staatkunde en geschiedenis, universiteitsbibliothecaris en secretaris aan de universiteit van Leiden. Onderaan in de marge een twee vierregelige verzen in het Latijn.

Hendrick Goltzius, 1578 - 1582, prent, RP-P-OB-10.253

De Liefde, voorgesteld als een vrijwel naakte vrouw met een baby op de arm en twee kinderen bij de benen. Deze prent is onderdeel van een prentserie van de zeven deugden, elk in de gedaante van een vrouwenfiguur met attributen, staand in een nis.

Caspar van Kinschot, Carel Allard Jonas Suyderhoef, 1673 - 1709, prent, RP-P-1951-872

Portret van Jacob Maestert, hoogleraar rechten aan de universiteit van Leiden. Onderaan in de marge een vierregelig vers in het Latijn.