Frederik Bouttats (de Oude) , Joannes Meyssens, 1615 - 1676, prent, RP-P-OB-102.234

Een rechthoekig portret van Leo van Heil, een Brusselse architect. Buste naar links gedraaid. Leo van Heil heeft een tekening of prent van een gebouw in zijn hand. De prent heeft een Frans onderschrift met de naam van de geportretteerde en wat achtergrondinformatie.

Pieter de Jode (II), 1628 - 1670, prent, RP-P-1907-411

Busteportret van de uitgever Gaspar de Hollander, in mantel. Op de achtergrond diverse schepen. In de marge de naam van de geportretteerde en een tweeregelig onderschrift in het Frans.

Pieter de Jode (II) , Joannes Meyssens, 1628 - 1670, prent, RP-P-1911-4266

Busteportret van Eberhard von Württemberg, in harnas. Om zijn hals draagt hij een lint met een hanger van de Orde van de Olifant. Het portret is gevat in een ovale omlijsting. In de marge zijn wapenschild en een drieregelig onderschrift in het Latijn.

Pieter de Jode (II) , Joannes Meyssens, 1628 - 1670, prent, RP-P-1905-4072

Busteportret van Ludwika Maria Gonzaga (ook: Maria Ludovica van Gonzaga-Nevers ), gemalin van Januari Kazimierz (Jan II Casimir), koning van Polen. Het portret is gevat in een ovale omlijsting met vierkant randwerk. In de marge het wapenschild van de geportretteerde en een drieregelig onderschrift…

Joannes Meyssens, Peter Paul Rubens Theodorus van Kessel, 1635 - 1660, prent, RP-P-OB-47.687

Buste in een ovaal van Seneca, met zijn ogen naar boven gericht. De prent is gebaseerd op een antieke buste die Peter Paul Rubens in zijn verzameling had.

Pieter de Jode (II) , Joannes Meyssens, 1628 - 1670, prent, RP-P-1938-926

Busteportret van Leopold Willem van Oostenrijk. Het portret is gevat in een ovale omlijsting met vierkant randwerk met een motto in het Latijn. In de marge de naam en het wapenschild van de geportretteerde en een tweeregelig onderschrift in het Latijn.

Joannes Meyssens, 1640 - 1670, prent, RP-P-OB-23.609

Portret van Karel I, koning van Engeland. Zijn ene hand rust op zijn kroon, zijn andere hand op een staf.