Wanda Tuerlinckx, 2003, documentaire foto, NG-2005-13-8

Twee jonge vrouwen in niqaab gaan op de brommer naar de bank. Een van hen wilde geld overmaken aan haar moeder in Marokko die daar op vakantie was. Ondanks hun manier van kleden zijn deze vrouwen zeer geïnteresseerd in mooie kleding. De brommerrijdster draagt hier bijvoorbeeld moderne rode schoenen.…

Wanda Tuerlinckx, 2003, documentaire foto, NG-2005-13-6

Jonge vrouw in niqaab, op haar fiets, op weg naar de moskee in de buurt van haar huis. Zij doet veel dingen per fiets. Het levert een oer-Hollands beeld op dat toch heel on-Hollands aandoet vanwege haar kleding.

Wanda Tuerlinckx, 2003, documentaire foto, NG-2005-13-5

Twee jonge vrouwen in niqaab zijn op weg naar de parkeergarage nadat ze op de markt gewinkeld hebben. Ondanks gezichtsbedekkende en lange kleding zijn het gewoon moderne meiden met een mobieltje en een creditcard.